Giuseppe "Pepito" Rossi är tillbaka
Benvenuto Pepito

Giuseppe "Pepito" Rossi är tillbaka

Efter dryga 1.5 år är han tillbaka. Efter en tung tid av knäproblem har han nu fått börja träna och äntligen kom beskedet. Pepito Rossi är tillbaka! Han är i kväll en del av den spelartrupp som Vincenzo Montella tagit ut inför matchen mot rivalen Siena.

Den 26e oktober 2011 i en match mellan Real Madrid och Villareal skadade sig den då på uppgång Giuseppe Rossi sitt knä så allvarligt att han tvingades vila i ca 6 månader. Säsongen innan hade han flugit fram, gjort 32 mål på 56 framträdanden, han hade haft sin genombrottssäsong och var jagad av bland andra Barcelona. Nu var det dags för att ta ytterligare ett steg. Så långt kom han aldrig. 

Efter 6 månaders slit och rehabilitering såg Rossi ut att vara tillbaka. Han var på våren 2012 ett givet val i Gli Azzurri inför EM2012 enligt förbundskapten Prandelli och alla såg fram emot hans återkomst. Men denna sorgliga historia tar inte slut här. På en träning med sitt Villareal i April 2012 skadar Rossi sitt knä på samma ställe som hösten innan. Bakslaget är ett faktum. Han missar EM och ännu en säsong, han måste vila ytterligare 10 månader. 

Säsongen 11/12 gör Villareal ett katastrofalt ligaspel. Man åker ur La Liga och krisen är verklighet. Sommaren 2012 flyr stjärnorna Villareal. Diego Lopez, Borja Valero, Nilmar är några som lämnar. Den gula ubåten plundras medan den sjunker och Rossi kan inte göra annat än att beskåda det. Rossi är fortfarande ett hett byte men han lyckas inte komma överens med någon klubb under sommaren. 

Men i januarifönstret händer det grejer. Satsande Fiorentina chockar hela fotbollseuropa med att gå ut den 4 januari att de värvat Giuseppe Rossi från Villareal. Rossi lämnar Villareal efter 5 år. 

Tiden i Fiorentina har inte varit lång, men han välkomnades som en kung när han blev klar för Fiorentina och Serie A. Efter sin sejour i Parma charmade han alla och han är nu tillbaka. Han har hittat hem till Italien och nu är det äntligen dags. Han har friskförklarats av sin knäspecialist, han har börjat träna på gräs med laget, han har fått kallelsen. Giuseppe Rossi är ikväll med i Fiorentinas spelartrupp borta mot Siena. I tröja nummer 49. Någonting som jag tror alla Calcioälskare njuter av att läsa. Någonting som jag tror alla håller med om. Välkommen tillbaka Pepito!

Giuseppe Rossis statistik:

År               Lag             Matcher (Mål)
2005–2007 Manchester United 5 (1)
2006 → Newcastle United (lån) 11 (0)
2007 → Parma (lån) 19 (9)
2007–2013 Villarreal 136 (54)
2013– Fiorentina

Gli Azzurri
2008-  27 (6)
 

Johan Hornjohanhorn9@gmail.com2013-05-08 17:39:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar