Grosseto - Torino 0-3: Första bortasegern och första Bianchi-målet 2012

Torino tog sin första bortaseger under 2012 när Grosseto besegrades med 3-0. Oduamadis tidiga ledningsmål höll sig till övertid då Torino utökade ledning två gånger om efter mål av Bianchi och Antenucci.

3-0 borta mot Grosseto och första segern på bortaplan 2012. Då Pescara slog Sassuolo och Verona förlorade borta mot Sampdoria har Torino kunnat göra ett litet ryck i topp. Fyra poäng skiljer nu ner till tredjeplatsen och som Ventura sade på presskonferensen efter matchen, ”våran säsong börjar nu”.

Upprört på läktaren
Torino tog ledningen redan i den tolfte minuten när Oduamadi påpassligt dök upp och stötte in en retur efter ett Antenucci genombrott. Antenucci var i misstänkt offside när han fick passning från Vives men linjedomaren höjde inte flaggan. Situationen upprörde hemmapubliken och framförallt president Piero Camilli som under matchen kastade mynt mot linjedomaren. Straffet kom idag, söndag, och Piero stängs av till den 31 maj.

Första halvlek bjöd i övrigt inte på några större målchanser. Två bra försvar täppte till alla försök till anfall och Torino gick till pausvila i ledning.

Benussi fick agera mera
Torinos nya målvakt Francesco Benussi har haft en relativt lugn start på Torinokarriären. Men mot Grosseto fick han visa upp sina kvalitéer. Grosseto vaskade fram en del kvitteringschanser men Benussi såg till att inte släppa in några mål.

Ventura gjorde alla tre byten i mitten av den andra halvleken. Parisi fick först gå av på grund av skada, D’Ambrosio ersatte. Några minuter senare byttes Bianchi in mot Meggiorini och Surraco mot Stevanovic. De två sistnämnda dödade matchen på övertid när Surracos perfekta inlägg nådde Bianchi som fick stötte in sitt första mål sedan 15 oktober. Bianchis glädje över att få göra mål igen gick inte att missta. Bianchi sprang bort till de tillresta bortafansen och klättrade upp på gallret dit.

Mer kaos på Vip-läktaren
Samtidigt som Bianchis vilda firande blev det även full fart på vipläktaren. Grossetos ledning med familjen Camilli i fronten var fortsatta förbannade på domarna och riktade sin frustration mot tillresta Torinofolk. Cairo, Petrachi och Comi fick petflaska kastade mot sig och en av Pieros söner ska ha hetsats ordentligt. Cairos livvakter fick gå emellan och eskorterade ut Torinofolket.

Mitt i allt detta kaos kunde Torino utöka ledningen ytterligare när Antenucci, med matchens sista spark, gjorde 3-0. En vacker djupledsboll från Iori nådde Antenucci som enkelt kunde lobba bollen förbi en utrusande Narciso och rulla in 3-0.

Summering
Efter att ha bränt flertalet klara målchanser mot Brescia visade Torino äntligen upp lite effektivitet. Inget direkt skönspel men att vinna med 3-0 utan att imponera är att imponera. Dessutom fick Bianchi äntligen göra mål och att få igång honom nu när ”Serie B börjar” känns helt ok.

Nu får vi vänta en vecka på nästa match. Måndagsmatch, underbart med kvällsmatch, mot Verona och ett ypperligt tillfälle att rycka ifrån fyran i tabellen och ta ytterligare ett kliv mot Serie A.

Statistik

Grosseto (4-4-2): Narciso; Petras, Padella, Olivi, Giallombardo; Esposito (st 10' Lupoli), Jadid, Crimi, Mancino (st 1' Caridi); Alfageme, Sforzini (st 22' Keko). A disp: Viotti, Antei, Calderoni, Consonni. All. Ugolotti
Torino (4-4-2): Benussi; Darmian, Glik, Ogbonna, Parisi (st 17' D'Ambrosio); Stevanovic (st 28' Surraco), Vives, Iori, Oduamadi; Antenucci, Meggiorini (st 22' Bianchi). A disp: Morello, Di Cesare, Basha, Sgrigna. All. Ventura