-

Inför Grosseto - Torino: Årets första bortaseger jagas

Inför Grosseto - Torino: Årets första bortaseger jagas

Torino åker till Toscana för att spräcka den dystra sviten på sju raka bortamatcher utan seger.

Efter en sprudlande start på säsongen, med fem raka bortasegrar, har poängplockandet avtagit på bortaplan. Den tunga förlusten mot Brescia innebar sjunde raka bortamatchen utan seger och vi får gå tillbaka fyra månader och matchen mot Reggina för att hitta senaste trean på bortaplan.

Torino hoppas nu bryta trenden mot Grosseto, en klubb man har haft enkelt emot genom åren. På lagens hittills fem möten har Torino gått segrande ur fyra och endast fjolårets möte Carlo Zecchini har slutat i en Grosseto-poäng. Grosseto kommer också till matchen med ett sviktande självförtroende där man endast har en seger på de fem senaste matcherna och endast en seger på de åtta senaste hemmamatcherna.

Tabellmässigt innebar inte förlusten mot Brescia någonting. Torino hade rykt vid seger och förra helgens stora vinnare blev Verona, utan att ens spela då Torino, Pescara och Sassuolo alla tappade poäng. Ny chans att rycka får Torino denna helg då Pescara och Sassuolo möts samtidigt som Verona har svår bortamatch mot Sampdoria.

Ogbonna i landslaget
Ingen har väl ungått att det spelats träningslandskamper i veckan. I Italien mötte Gli Azzuri USA där Angelo Ogbonna fick spela hela matchen, första halvlek som mittback andra till vänster. Italien förlorade men Ogbonna var en av få som kom undan med ett positivt betyg. Så väl förbundskapten Prandelli som lagkamrater hyllade Ogbonna efter matchen, som var Italiens bästa spelare i matchen.

Ogbonna stärkte sina EM-chanser och viktigt nu att Torino trummar på i topp. Serie B håller på till slutet av maj och ska Angelo med gäller det att trycka i gasen. Landslagsspelet höjer även Angelos marknadsvärde som nu uppgås till 25 miljoner euro.

Tillbaka till 4-2-4
Ventura återgår till favorituppställningen 4-2-4 mot Grosseto. I fyrbackslinjen återgår Di Cesare som Ogbonnas vapendragare efter att ha missat Bresciamatchen på grund av en stukning. Parisi startar till vänster men på högerkanten är det dessto ovissare. Efter en jobbig match mot Brescia är det mycket möjligt att Ventura bänkar Darmian och startar med D'Ambrosio.

Offensivt är de två frågor inför matchen. Surraco eller Oduamadi till vänster och Bianchi eller Meggiorini på topp. Bianchi får chansen från start men vem som startar på kanten känns 50/50. Borta från match är Pasquato som skadade ögat i en träningsmatch som spelades i veckan.

Grosseto
För drygt en månad sedan återvände Guido Ugolotti till den tränarbänk han fyra månader tidigare fick lämna. Så på den tiden Torino inte lyckats vinna någon bortamatch har Grosseto bytt tränare tre gånger. Efter att Giuseppe Giannini och Fabio Viviani misslyckats återfick Ugolotti förtroendet från president Piero Camilli.

Grosseto har fått en veckas extra vila då de inte hade någon uppskjuten match som spelades förra helgen.Till matchen mot Torino får man tillbaka sin bäste målskytt Sforzini som inte fanns med när Ascoli besegrades på bortaplan.

Matchen börjar 15.00 och eventuell stream hittar ni på vårat forum.

Källor: Torinofc.it, Toronews.net, archiviotoro.it och usgrosseto.com

Joel OlssonMail: olsjoel@gmail.com Twitter: @OlssonJoel2012-03-02 21:20:00
Author

Fler artiklar om Torino