2019-03-31 12:30

Parma - Atalanta

Inför Parma - Atalanta
Två nyckelfigurer om Parma ska plocka poäng idag.

Inför Parma - Atalanta

Parma tar emot Gasperinis Atalanta hemma på Ennio Tardini.

Läget hos I Ducali

Parma har visat upp en ojämn nivå under våren. Man skulle kunna säga att det har spräckts hål i illusionsbubblan. Parmas resultat under hösten var bättre än vad de egentligen skulle vara. D'Aversa lyckades verkligen få maximal utdelning under det första halvåret. Samtidigt som en del i Parmas höstframgång nog var kopplat till att det var många lag som hade en lång startsträcka i år. Ett av dem av lagen är just dagens motståndare Atalanta som inledde säsongen väldigt trögt och detta lyckades Parma ta vara på. Nu när dessa lag fått igång spelet under våren så märker man att Parma inte har den nödvändiga kvalitén för att kunna konkurrera. 

Det saknas en del pjäser för D'Aversa. Det största tappet är givetvis Roberto Inglese som ådrog sig en skada senast mot Lazio. Utöver honom är även Leo Stulac otillgänglig. Även Jonathan Biabiany är indisponibel på grund av skada men ärligt är inte det mycket av ett tapp för Parma. Fransmannen har demonstrerat den här säsongen att glansdagarna är över sedan en tid tillbaka. Den goda Biabiany är inte längre en spelare för Serie A och har endast i mitt tycke stått för en godkänd insats den här säsongen och det var mot Fiorentina. Mattia Sprociati har exempelvis imponerat och skapat mer under sina korta inhopp den här säsongen än vad Biabiany har mäktat med under alla sina startmatcher. Förhoppningsvis så får Sprociati chansen från start idag men baserat på D'Aversas tidigare val så blir det sannolikt Siligardi. Det kan även bli så att bägge två kommer till start och att D'Aversa flyttar in Siligardi centralt i Ingleses frånvaro som han gjort en gång tidigare under säsongen. För i Ingleses frånvaro har ju Parma endast Fabio Ceravolo att tillgå som naturlig anfallare och det är inte heller en herre som direkt sätter skräck i motståndaren. Alessandro Bastoni har varit utanför elvan i flertalet omgångar sista tiden på grund av skada. Men befann sig på bänken mot Lazio. Förhoppningvis är han tillbaka i mittförsvaret idag då det inte har sett jättestabilt ut i hans frånvaro. Personligen hade jag gärna sett honom i mittförsvaret och sedan ha Gagliolo som vänsterback och flytta över DiMarco till den andra kanten på Iacobonis bekostnad som mer och mer har börjat framstå som den stora akilleshälen i Parmas bakre led. 

Tänkbar startelva: 4-3-3: Sepe; Iacoboni, Alves, Bastoni, Gagliolo; Rigoni, Scozzarella, Kucka; Gervinho, Ceravolo, Siligardi. 


Läget hos I Nerazzurri

Atalanta är ett obehagligt lag att möta eftersom de har en sådan ruskigt hög högstanivå. Detta fick bland annat Juventus erfara i Coppa Italia. Vad Atalanta däremot saknar så är det jämnheten. När allting klaffar för Gasperinis gäng så är de seriens mest sevärda lag med en dynamiskt sprudlande offensiv som inte går att sätta stopp för. Så mycket av Parmas chans till poäng hänger på att Atalanta inte når sin högstanivå idag. 

Under perioden då man förnedrade Juventus så befann sig Atalanta i ett otroligt målstim där man gjorde både 5 och 6 mål i vissa matcher. Därefter åkte man på en plump hemma mot Milan vilket även följdes upp av en tung förlust mot Torino. Men man tog sig tillbaka med två starka segrar mot direkta konkurrenterna Sampdoria och Fiorentina som sedan följdes upp av en extremt tam insats hemma mot Chievo som endast slutade i kryss, Som sagt, Atalanta har en talangfull trupp och en kompetent spelmodell men har inte tillräcklig kvalité för att vara konsekventa i sina prestationer. Det är det klassiska så att säga. Toppklubbar kan vinna även när spelet inte fullt ut klaffar då man har den där höga individuella kvalitén i truppen. 

Inför den här matchen så finns inga officiella avbräck för Gasperini men det är några spelare vars medverkan har ett frågetecken kring på grund av tidigare skadeskavanker. Dessa spelare är framförallt brasilianska mittbacken Toloi och slovakiska esset Josip Ilicic

Förmodad startelva: 3-4-3: Gollini; Masiello, Dijmsiti, Mancini; Hateboer, De Roon, Freuler, Castagne; Ilicic, Barrow, Gomez.


Några tankar

Parma stod för en bedrövlig insats senast mot Lazio där matchen var förlorad innan den knappt hade börjat. Den defensiva insatsen var helt bedrövlig där de individuella misstagen överlöpte varandra. D'Aversa måste försöka dra fram trollspöet för att minimera just de misstagen. Det är lättare sagt än gjort då de är ett resultat av att spelarna saknar kvalité ärligt talat. D'Aversa har pratat mycket om Laziomatchen och sagt att den kan användas som ett läromedel för hur Parma inte ska bära sig åt. Förhoppningsvis så har rätt lärdomar och slutsatser dragits. 

Martin Eliasson 2019-03-31 10:45:00
Author

Fler artiklar om Parma