Stadio Arechi, 2021-09-22 18:30

Salernitana - Hellas Verona

Inför Salernitana-Hellas: ”Tabellen ljuger”

Inför Salernitana-Hellas: ”Tabellen ljuger”

Gialloblu är på turné för att bygga vidare på de tre poängen de tog hemma på Bentegodi. Först ut är Salernitana på onsdagkvällen.

"Vad jag har förstått? Jag har förstått att de som är hjältar under en period sällan blir det under en annan"

Citatet var min första känsla när jag lyfte på fingret för att känna på att Hellas i helgen fysiskt spelat sönder ett då obesegrat Roma för att nu packa bussen för en turné till Salerno och Genoa.
Matcher som är betydligt viktigare än "örhänget" hemma mot Mourinho.

Det är två sexpoängsmatcher deluxe där säsongen på något sätt kommer stakas ut. 
Tudors vapen i matchen på Bentegodi har varit att trycka på energin, att de kan och det har pulsen. Han bara fortsatte på Di Francescos 3-4-2-1 bana och ingöt modet.
DiFra hade spelet i sextio minuter - sen tog bensinen slut. Och eftersom ingen effekt kom under den timman så föll korthuset tillslut.

Men pusha och coacha på det viset kan en assisterande tränare göra, nu måste den taktiska delen få visa sig och det är väl där vi har en viss tvekan till värvningen av kroaten.
Just i Udinese kändes det som om han fick gå pga den biten. Passade utmärkt för att rädda nytt kontrakt men den taktiska biten var begränsad och Pozzo kände att Gotti var starkare på den biten 2019 när Igor Tudor i november fick sparken. 
Sen dess assisterade han Pirlo i Juventus förra säsongen och borde tagit ett steg ytterligare i sin utveckling (ja, man lär sig av andras misstag också...) och det är i matcher av den här karaktären som vi kommer få se prov på det. Mer kanske i helgens match mot Genoa än mot Salernitana.
Ett Granata som har noll poäng efter fyra matcher men som reportern i La Gazzetta dello Sport skrev efter matchen mot Atalanta: "Classifica bugiarda" - Tabellen ljuger.

De dominerade mot Atalanta (som visserligen inte presterat exceptionellt bra så här långt) och var värda minst en poäng. 
Ett Salernitana med Ribery som joker och som kommer dö på planen för laget. 
Hellas Verona och Salernitana är nämligen en klassisk Nord mot Syd-match. Terrone vs Polentone. En match där hemmastå är utsåld och 150 Hellassupprtrar kommer ta bussen ner de 75 milen...

För drygt tio år sedan avgjordes Serie C playoffen mellan lagen. Salernitana vann hemma med 1-0 och Hellas Verona vände till 2-0 på Bentegodi och startade resan till Serie A med Mandorlini och Salernitanas skuldberg byggdes upp än mer
Det var ett hett möte som inte slutade efter signalen utan tränare Mandorlini fick mycket skit för sitt uttalande i media vad han tyckte om Salernitanas vädjan om pengastöd:
"Varför ge pengar till en klubb som kommer kollapsa? Ge till de friska i stället"

Nu är nu och Salernitana står igen med problem - fast inte på samma sätt då Lotito ägarskap har lett laget tillbaka till toppen. Nu gäller det bara att hitta en köpare innan jul för att laget ska kunna fortsätta.
Men Tudor kan inte tänka på sånt. Jag vill att citatet ur första stycket ur Svetlana Aleksijevitj "Tiden Second hand" ska motbevisas. Jag vill se samma hjälte på måndag nästa vecka som jag såg motsvarande den här veckan.
 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-09-22 10:20:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora