Stadio Artemio Franchi, 2023-02-05 18:00

Fiorentina - Bologna
1 - 2

Köttfärsgänget vann i Florens

Fiorentinas kräftgång i ligan fortsatte ikväll när Bologna vann mittenlagsmötet i Florens med 1-2.

Första vassa chansen gick till bortalaget Bologna som efter en omställning matade fram bollen till Joshua Zirkzee som sköt ett rappt skott som Terracciano motade till hörna. Hörnan blev farlig, Terracciano gjorde en makalös räddning på en stenhård nick och på returnicken så nickade Jovic bort bollen från mållinjen, men i situationen efter tog bollen på Baraks arm och Bologna fick en straff. Frågan var dock om den inte tog på Zirkzee arm först. Hursomhelst blev det straff och Riccardo Orsolini väntade på Terracciano som chansade åt höger så Orsolini la den till vänster, invid stolproten. Köttfärsreceptgänget tog ledningen med 1-0 efter en kvart. Bara fem minuter senare skickade Saponara in kvitteringsmålet efter lite flipperspel utanför Bolognas straffområde, ett snabbt framspel från Gonzalez till Saponara, och vi hade 1-1. En halvchans som gav ett mål, inte alls olikt Bolognas ledningsmål. Efter målet fann Fiorentina kraft och hade ett par vassa anfall, som tyvärr blev resultatlösa. I den 26:e minuten kom Bologna med fart efter att ha fällt Gonzalez men fått okej på att spela vidare, där slutligen skotten Lewis Ferguson drog iväg en bredsida som Terracciano reflexräddade atletiskt. I 23:e minuten testade Barak ett lågt distansskott som smet förbi Bolognamålvakten Lukasz Skorupskis vänstra stolpe. I 35:e hade Saponara en bicycleta i ribban efter att Bolognaförsvaret nickat bort ett inlägg från Biraghi, returen nickade Gonzalez precis över. I 45:e minuten testade Jovic Skorupskis med ett distansskott som gick mitt på gästernas målvakt.

Fiorentina gör ingen bra halvlek. Spelet var stressigt och forcerat och det fanns ingen tydlig linje varken i försvar eller anfall.

I 46:e minuten nickade österrikiske högerbacken Stefan Posch 1-2 på halvlekens första hörna när han pressade sig förbi nyss inbytte Martinez Quarta och nickade ned. Terracciano var på studsen men kunde inte freda målet. Återigen var de Villareal-gula gästerna i ledning. Efter målet parkerade Bologna bussen och Fiorentina stångade sig mot 11 rättvända gula ubåtar i en hel halvlek utan att kunna kvittera. Gästerna enda avslut på mål i andra halvlek satt och det räckte till tre poäng ikväll i Florens.

Efter två fina insatser mot Lazio borta och Torino hemma var Fiorentina tillbaka i en situation där de på pappret borde ha vunnit men där klass, inställning och utförande har så pass många brister att man inkasserar ytterligare en hemmaförlust trots att man har mycket av statistiken på sin sida, bland annat bollinnehavet 62-38 och chanserna 18-11. Men Bologna vinner avsluten på mål med 7-6. Det räckte till en mittenmötesseger en 5-gradigkall kväll i februari.