Luca Toni: "Efter 22 år som proffs är det dags att avsluta"

Luca Toni: "Efter 22 år som proffs är det dags att avsluta"

"Efter långt övervägande har jag beslut att det här kommer vara min sista presskonferens som fotbollspelare. Dags att lägga av efter 22 år som fotbollsproffs. Min sista match kommer bli nu på söndag mot Juventus."

Att det kommer bli den sista sammanfaller med att det då också kommer bli den hundrade matchen flr honom med Hellas Verona.

Luca Toni fick självklart frågan direkt om beslutet om att sluta nu och fortsatte:
"Det har varit enormt svårt beslut eftersom jag älskar att spela fotboll, det har varit min passion hela mitt liv och jag haft turen att kunna leva på det, men det har växt fram att det dags att lägga av. Knäskadan jag fick i höstas gör att man tänker till lite extra.

Jag är glad för vad jag har fått uppleva här i Hellas Verona men det känns lite konstigt ändå när vi gör en så dålig säsong men förtar inte att jag haft tre fantastiska år i Verona"

Han fick direkt frågan om fortsättning i klubben:
"Ingenting är bestämt. Det enda jag har diskuterat med Setti, Sogliano, Bigon, Mandorlini och Del Neri är mitt kontrakt som spelare, inget annat har konkretiserats"
...och han fortsätter
"Visst skulle det vara intressant med andra roller men det är, som sagt, inget som varit uppe i diskussion än. Jag har kontrakt juni ut som spelare." svarade Toni som följdaktligen fick frågan om i vilken roll han kunde tänka sig:
"Har egentligen inte tänkt så mycket på det. kan vara allt. Som ambassadör, sportchef eller något annat. Men absolut inte något på tränarbänken. Bli gammal i förtid är ingenting för mig. Jag gillar verkligen piazzan i Verona, passionen och fansen. Finns så stor potential att jobba på så visst skulle det kunna vara intressant."

Schismen efter förlusten mot Carpi kom också upp:
"Eftersom jag är lagkapten så måste jag ta både dåliga och bra resultat. Vi hade väldigt lite chans att klara oss kvar men när även tränaren sa att det nu var kört så var det mitt sätt att försöka sporra laget. Ville verkligen inte starta något fajt med det."

Här kan ni se hela pressträffen:











 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2016-05-04 14:30:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora