Mercato estate: 1/9 Helander och Viviani till Bologna
Helander klar för Bologna

Mercato estate: 1/9 Helander och Viviani till Bologna

Här tar vi tag i rykten och sanningar om Hellas Veronas transfermarknad under den här sommaren

Uppdaterat 1 September 2016

Det blev en händelsrik sista dag för Hellas Verona och sportchefen Fusco. In i målsnöret blev Federico Viviani klar för Bologna, bara någon timme efter att Filip Helanders övergång hade bekräftats. Den var så sen att GdS fortfarande hade kvar Viviani i lagtruppen i morgonupplagan.
Båda spelarna försvann på lån med obligatorisk utköpsklausul. Osäkerhet råder om det är för ett visst antal matcher eller om det är om de klarar sig kvar i Serie:A

Bologna, med Hellas förre sportchef Bigon vid rodret, har aldrig varit en "last-minute-man" men efter 5-1 förlusten mot Torino borta insåg han nog att ett och annat behövdes fixas till. Helander och Viviani var hans gubbar i Hellas och trots hur det sen slutade för Gialloblú den säsongen så verkar inte Padova-sonen känna någon skaramantisk rädsla.

Hellas fick dock några spelare i retur. Nicolo Cherubin och Deian Boldor ska bredda försvaret tillsammans med nye Caracciolo och Bianchetti.
Bianchetti förresten, han var på väg till Sampdoria. Allt var klart. De skulle betala 2,5milj €, lönen var satt och klubbarna hade skakat hand.
Bara en viktig sak sknades. Matteo ville inte lämna Verona och klubben. 
Om det var att han kände att han inte skulle få så mycket speltid där som här eller om det var andra skäl kanske kan komma ut längre fram under säsongen.

Nu var det inte bara dessa två herrar som försvann, även polacken Pawel Wszolek fick en förfrågan från engelska QPR. Ledningen hade inte hjärta att säga nej och han lånades ut med utköpsklausul.

Klara övergångar


IN

Deian BOLDOR (back)

  • Vänsterfotad back i Bologna (Kan inte vara en slump...) som förra året spelade i Virtus Lanciano - där han bara spelade 5 matcher.. Den 21-årigen rumänen har också varit i Romas ungdomsled tidigare.
Nicolò Cherubin (back)
  • Vänsterfotad back som ingår i bytespaketet med Helander.
* Daniel BESSA (mittfältare)  
  •  Hellas breddar mitffältet med det 23-åriga Interlöftet (nåja..). Brasilian-italienaren har uteslutande valsat runt i andra klubbar och förra säsongen var han, tillsammans med Ganz, i bottenlaget Como. Han har tidigare lånats ut till bl.a. Bologna, Olhanese och Sparta Rotterdam. Han är på lån med okänd utköpsklausul.
* Antonio Aldo CARACCIOLO (försvarare)
  • Nej, det är inte den gamla Brescialegendaren Andrea Caracciolo som Setti lagt pengar på utan Antonio. Mittbacken har skrivit ett treårskontrakt med Gialloblú  Han kommer närmast ifrån Brescia där han spelade i stort sett non-stop (missade bara två matcherr pga avstängning för gula kort). Den högerfotade 26-åringen ska förhoppningsvis stabilisera försvaret tillsammans med vänsterfotade Cherubin.
* Davide LUPPI  (anfallare)
  • 26 år gammal anfallare från Modena. Gjorde förra säsongen 10 mål emilia-klubben. Då var han mest i positionen ytteranfallare på vänsterkanten. Den vänsterfotade anfallaren gick enligt Transfermark loss på €800t .
* Franco ZUCULINI (mittfältare)
  • Central mittfältare som kommer på fri transfer från Bologna. Var ordentligt skadebenägen förra säsongen och gjorde bara ett enda inhopp - hemma mot Hellas Verona (0-1). Sett som rätt lovande och han som 19 åring gör en landskamp för Argentina. Kom till Hellas på fri transfer
* Simone GANZ (anfallare)
  • 22 årig anfallare från Juventus som förra säsongen öste på med 16 mål i Serie:B bottengäng Como. Han kommer från Torinoklubben på lån med utköpsklausul.
* Marco FOSSATI (mittfältare)
  • Mittfältare från Cagliari som lånas ut till Hellas (i dealen av Ionita). Central mittfältare som året innan kom från Milan. Var i allra högsta grad delaktig i Cagliaris avancemang till Serie:A.
* Gennaro TROIANIELLO (33 år - anfallare)
  • Gammal räv som blev jagad som ersättare då Wszolek plötsligt försvann. Köpt från Salernitana


UT

* Filip HELANDER (back)
  • Klar för Bologna - lån med utköpsklausul.
* Pierluigi GOLLINI (målvakt)
  • Klar för Aston Villa för €5milj. Antagligen också med en vidareköp eller uppflyttningsklausul.
* Artur IONITA (mittfältare)
  • Cagliari köper Artur för uppskattningsvis €4,5 milj.
* Pawel WSZOLEK (anfallare)
  • Från "det blå" blev Hellas erbjudna för polacken. Setti tackade ja och han försvann på lån med utköpsklausul
* Federico VIVIANI (mittfältare)
  • Klar för Bologna på lån med utköpsklausul på 5 miljoner €

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2016-09-01 22:51:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora