Stadio Artemio Franchi, 2023-01-21 20:45

Fiorentina - Torino
0 - 1

Ny förlust för Fiorentina
Vincenzo Italiano får ingen ordning på de lila styrkorna. Ikväll blev det ny förlust hemma mot Torino med 0-1.

Liga-nian Fiorentina mötte liga-åttan Torino i mittenmötet en kylig kväll i Florens. Båda lagen har klarat av att både vinna, spela oavgjort och förlora under 2023 så att båda lagen ligger i mitten av tabellen är logiskt. Vänlagen Fiorentina och Torino har båda två haft svårt med målskyttet, så det lutade åt en målsnål historia.

Första farligheten gick till kapten Biraghi i sjätte minuten när han fint tunnlade högerbacken Koffi Djidji för att sedan, mindre fint, skjuta skyhögt över. Torinos snabba djupledsspel ställde till det för Fiorentinas fastfrusna backlinje som vid ett par tillfällen inte hann med alls i det fyra-gradiga regnet som föll. Tack och lov sprang Torino-spelarna offside och målet som gjordes av Torinos senegalesiske anfallare Demba Seck vid ett av frilägena dömdes bort. I 23:e minuten hade Seck, med nummer 23, på ryggen ett fräsigt skott i ribbans ovansida. Fiorentina-försvaret hade fullt sjå att freda sig och mittfältet var inte med i matchen. Fiorentinas bästa chans kom i 29:e minuten när Kouamé sköt direkt på ett lågt inlägg från Biraghi men Torinos serbiske målvakt Vanja Milinkovic-Savic räddade vid sin högra stolprot. I 32:a minuten satte ryskte Aleksei Miranchuk 1-0 till gästerna med en fin curl i bortre burgaveln efter att Biraghi inte gått upp i press utan gett Miranchuk tid att pegga upp bollen, sikta in sig och skjuta. Fiorentina gör en mycket svag första halvlek.

Fiorentina bytte ut Biraghi mot Terzic och satte full fart i inledningen av andra halvlek. Men det dröjde ända tills den 53:e minuten innan de lila fick iväg ett avslut på mål då Bonaventura sköt över från distans. Minuten efter skapade man ett bra tryck efter en hörna. Efter 55 minuter parkerade Torino i stort sätt bussen och hade blott ett par hörnor framåt och inte ett enda avslut på mål i andra halvlek. I 82:a hade Jovic ett skott över efter inlägg från Terzic. I 89:e hade Jovic ett jätteläge att peta in bollen men han verkade vänta på en domaravblåsning snarare än att rättframt avsluta.

Det behövs förändringar i Fiorentina. 30-plussarna Bonaventura, Saponara och Biraghi tar inte ansvar och behöver fasas ut. Helst förr än senare. Jag blir alltmer tveksam till Italiano, strategin att springa lite tror jag inte på alls och att leda hörnligan i Serie A överlåtar jag gärna till andra lag. Det finns andra statistikligor vi behöver leda.