2019-02-24 20:30

Fiorentina - Inter
3 - 3

Postpartita Fiorentina 3-3 Inter: Ännu en sanslös match i Florens.

Det blev en minst sagt dramatisk match när Inter gästade Florens med tre gånger avgörande VAR-beslut, sex mål, en hemmapublik i storform och en kvittering i den 102:e matchminuten.

Det var bäddat för en härlig kvällsmatch på Artemio Franchi där Fiorentina skulle fortsätta sin jakt på Europa och bortalaget Inter skulle befästa sin Champions League-plats. Icardi hade skapat trubbel i det svartblå lägret och saknades, likaså gjorde hemmalagets Pezzella som var skadad. Men vad gjorde det? Redan efter sexton sekunder spelar Ceccherini Chiesa fri med en fantastisk djupledsboll och Chiesa kan enkelt passa i sidled till en friställd Simeone som klackar in 1-0 via De Vrij. Matchen bjöd på böljande spel och två lag som ville framåt. Fortsättningsvis skapar Inter en hörna och i efterskalvet från samma hörna gör såklart Vecino kvitteringsmålet i den femte minuten, och gol dell’Ex är ett faktum ännu en gång. Initiativet skiftar gång på gång men det är Inter som tar taktpinnen och sätter tempot i första ronden, varpå hemmalaget förlitar sig på kontring genom bl.a. Chiesa. Fede såg för övrigt briljant ut under hela matchen. Som sagt skiftade initiativet och Fiorentina tog så småningom ett stadigt grepp genom piggt spel med fart och fläkt samt en frenetiskt hög press mot ett skakat Inter. Frenesi var ordet på allas läppar och det var sann underhållning att se de lila ynglingarna jobba skiten ur sig. Men som halvleken såg ut så vände det ännu en gång och Inter kom in mer och mer i matchen de sista tio minuterna. I slutet av första halvlek lyckas man även skapa en lucka där Politano snyggt knorrar in 1-2 bakom en chanslös Lafont som mycket väl kan skälla på sin kollega Veretout som stod på hälarna när interspelaren vände in och satte ledningsmålet. En tung avslutning på en väl genomförd halvlek där Inter egentligen bara hade tre chanser och lyckades göra mål på två av dessa…

Andra halvlek börjar trevande och uppförsbacken blir brantare direkt för hemmalaget när VAR ännu en gång spelar en stor roll. Videodomaren hittar en hands på Fernandes i straffområdet under en offensiv Inter-frispark och domaren dömer såklart straff. En kalldusch utan dess like i inledningen av kvitteringsjakten. Fiorentina blir givetvis nedslagna och Pioli gör tidigt två offensiva byten för att skaka om offensiven. Bytena ger effekt och Fiorentia reducerar strax därefter men målet döms bort med hjälp av VAR. Ett blytungt beslut för ett hårt slitande Viola. Men man skulle få resultat av bytet ändå när man fick en offensiv frispark och inbytte Muriel fullkomligt smäcker upp den i högra krysset och man undrade om man hade sett något vackrare förut. Resterande 27 (15 ordinarie) minuter sprängs isär av diverse tidsfördröjningar och är något svåra att urskilja spelmönster. Fiorentina kämpar febrilt för att kvittera och kommer in i ett stort momentum med en fenomenal publik i ryggen samtidigt som bjuds på stora ytor när hemmalaget slarvar. Bortalaget gör det mesta för att döda matchen, antingen i form av ännu ett mål eller spelavbrott och lyckas förhållandevis väl. Det stora avslutandet väntade och sju tilläggsminuter blev till tolv och Fiorentina lyckades in skapa särskilt mycket förrän i den 106e minuten då Chiesa flippar upp bollen i bröstet på en försvarande D’Ambrosio. Domaren är övertygad om att det är straff och trots tydliga VAR-bilder där man ser att det tar bröstet ger sig inte Abisso och dömer straff till Fiorentina i matchens 91e minut. 3-3 genom Veretout är ett faktum och ett rättvist resultat efter en smutsigt inkorrekt process är uppnått.

Stats: Skott: 10-7. Skott på mål: 2-6. Bollinnehav: 46%-54%. Antal passningar: 277-301. Passningssäkerhet: 75%-77%. Hörnor: 9-6.  Gula kort: 2-4. Röda kort: 0-0.

Matchens lirare: -

Matchens höjdpunkt: Utan tvekan Muriels reducering på frispark. Bland det vackraste jag har skådat. Fullkomligt såld på baljor av den kalibern.