2018-10-27 20:30

Torino - Fiorentina
1 - 1

Postpartita Torino 1 - 1 Fiorentina: Resultat: Ja. Prestation: Njaa...

En genomblöt gräsmatta präglade matchen där inget av lagen fick till nått riktigt finlir.

Innan skummet lagt sig i min pilsner så hade Fiorentina gjort mål på bortaplan mot konkurrenten om en Europa-plats. 70 sekunder tog det innan Chiesa kunde måtta in ett inlägg som snuddade benet på olycklige De Silvestri, X-Viola, och vidare in i straffområdets mitt mot en sop-ren Benassi som kyligt kunde raka in ledningsmålet på sin gamla hemmaplan. Total Glädje. Skulle det bli en sådan dag?!

Nja. Efter målet tar Toro över matchen och dominerar hela första halvleken totalt. Dem har mycket boll men skapar inga rena chanser och fiorentina står upp ganska bra defensivt första 10 minuterna. Detta också mycket tack vare en hel del avblåsningar, ryckig spelrytm och vädret som inte gynnade det måljagande hemmalaget.
Men i den 13e minuten nås Aina av en passning i högra delen av Fiorentinas målområde och då Nikola står ganska långt ifrån hinner han inte riktigt fram i tid innan Aina hunnit få kontroll på bollen, fintar lätt, byter fot och slår en boll som går via stolpen och Lafont in i mål. Kvitterat.

Torino tar allt större kontroll och Fiorentina blir rädda och sjunker djupare. Vårat mittfält har inte mycket att säga till om. Inte att vi gör det speciellt dåligt men vi känns underbemannade mot hemmalagets fem-manna-mittfält.
Jordan och Backlinjen skall ha kredd för hårt arbete och efter 35 minuters hårt press börjar vi rida ut stormen och sakta kunna bygga bollkontroll för att lugna ned spelet. Dock saknas precision i speluppbyggnaden.

I halvlek visar Pioli handlingskraft då han sjösätter två byten och går över till vad som bitvis mer liknar ett 4-4-2 system med Gerson och Chisea på vad sin mittfältskant och genast blir ytorna mindre för Toro och Fiorentina kan faktiskt börja erövra boll ocg bygga en hel del halv-farliga anfall. Bland annat så hittar Jordan fram till Mirallas med en fin pass men tyvärr blockas bollen som annars kunnat nå en fri Chiesa.
Matchen böljar fram och tillbaka med det är en jämn och spännande halvlek som inte alls liknar den första då Viola för det mesta låg i brygga. Dock hindrar den genomblöta mattan bägge lagen från att kunna bjuda på precisa passningar och längre anfall. I 81a minuten får Simeone en fin chans med missar sin chip och visar att han inte riktigt är i form. Lite kyligare där så hade vi kunnat åka hem med en riktigt smarrig seger. Men vi får nöja oss en med pinne borta mot Torino som är med och skall slåss om EL-platserna, Ett resultat som jag på förhand hade tagit utan tvekan sett till vår formkurva men jag är absolut inte nöjd med vårt anfallsspel idag som såg väldigt trubbigt ut. Försvaret kommer undan bannor men vi får vänta ett tag till på säsongens första bortavinst.

Stats: Skott: 21-9. Skott på mål: 2-5. Bollinnehav: 55%-45%.  Hörnor: 4-5.  Gula kort: 2-4. Röda kort: 0-0.

Byten: 46’ Eysseric mot Simeone, 46’ Fernandes mot Gerson, 65’ Baselli mot Zaza, 83’ De Silvestri mot Parigini, 84’ Benassi mot Dabo & 85’ Falque mot Soriano.

Matchens lirare: Pezzella. Stark, stabil och resolut. Passningsspelet kan bli bättre men defensivt tog vår kapten inga fångar den här matchen.

Övrigt:

- Stark försvarsinsats ändå att kunna rida ut stormen och ”bara” släppa in ett mål i första halvlek.
- Eysseric gör Ingen glad. Borde lämna i januari för allas bästa.