2018-11-15 20:45

Kroatien - Spanien

Prepartita, giornata 33, ACF Fiorentina – Torino FC - Vänskap, skador, försvar och Cerci

Prepartita, giornata 33, ACF Fiorentina – Torino FC - Vänskap, skador, försvar och Cerci

Det vankas högklassig fotboll i vänskapens tecken då våra vänner från nord, Torino FC, gästar under söndagen. Vänskapsbanden är djupt rotade hos supportrarna och matchen kommer att firas av gemensamt oavsett utgången av matchen. De poäng som står på spel på Artemio Franchis gräsmatta på söndag för Fiorentinas del handlar om att bibehålla momentum för att fortsätta flåsa Milan i nacken i jakten på tredjeplatsen medan det för Torinos del handlar om att berga poäng i jakten på salvezza.

I Fiorentinalägret har mycket utav införsnacket självklart handlat om Jovetic spela eller icke spela efter den skada han ådrog sig i matchen mot Milan. Jovetic är dock uttagen i den 22-manna trupp Montella presenterade under lördageftermiddagen. Vidare så är även Savic, som även han åtrog sig en skada under matchen mot Milan, uttagen.
Fem spelare saknas i Fiorentinalägret i Camporese, Hegazy, Rossi, Llama och Wolski, medan Giampiero Ventura får klara sig utan Matteo Brighi som inte riktigt återhämtat sig efter sin senaste skada.
I Fiorentina är även kapten Pasqual avstängd efter att ha ådragit sig ett avstängade gult kort i senaste matchen mot Atalanta och detta har fått supportrar och journalister att fundera över hur Montella kan tänkas formera sin försvarslinje. I mångt och mycket är det flesta överens om att Gonzalo Rodriguez kommer att bilda mittbackspar med Stefan Savic samtidigt som Tomovic, som åter igen är tillgänglig för spel efter att ha avtjänat sin avstägning, med största sannolikhet intar högbacksplatsen. Vem av Compper och Roncaglia som således intar vänsterbacksplatsen är oklart. Om det sedan är Comppers snabbhet och finess eller Roncaglias styrka som bäst sätter stopp för Cercis effektiva dribblingar överlåter jag till il mister att avgöra. Dock hoppas jag att Roncaglia åter får förtroende av il mister.
I motståndarlaget återfinns Alessio Cerci som under innevarande säsong är uttlånad från just Fiorentina till Torino. Väl i Torino har Velletrisonen återförenats med mannen som förmodligen var den förste att tro på den potential Alessio besitter. Giampeiro Ventura. Deras vägar korsades för första gången under säsongen 2007/08 då Alessio lånades ut av ägande Roma till nyuppflyttade Pisa i Serie B. Väl där stod Alessio för en betydande insats för klubben med sina 10 mål under de 26 matcher han hann med och därmed hade Alessio Cerci presenterat sig på riktigt för första gången.
Det blev dock ingen fortsättning på den lyckade sejouren för Alessio där då utan den fick återupptas i Florens 2 år senare . Väl i Fiorentina har ex-Roma spelaren mäktat med 12 viktiga mål under 47 matcher. Alessio stod under fjolåret för många viktiga mål i Fiorentinatröjan som hade en stor del i salvezzan man slutligen lyckades berga. Detta räckte dock inte för ett fortsatt förtroende från florensklubbens ledning vilket då har föranlett utlåningen till Torino och där vi befinner oss idag.
I Torino har Alessio alltså åter igen återförenats med mannen som en gång i tiden förmodligen var den förste att tro på Alessio, Giampiero Ventura. Under Giampieros ledning har Alessio fått en nytänding och är ett av få kreativa inslag i årets upplaga av Torino tillsammans med Meggiorini och Barreto. 7 assist och 5 mål på 62 skott och 29 matcher  vittnar om att han innehar en viktig roll i Giampieros lagbygge.
Uttagen trupper ser ut enligt följande:
ACF Fiorentina:
Uttagna: Aquilani, Borja Valero, Bernardeschi, Compper, Cuadrado, El Hamdaoui, Fernandez, Jovetic, Larrondo, Ljajic, Lupatelli, Migliaccio, Neto, Pizarro, Rodriguez, Romulo, Roncaglia, Savic, Sissoko, Tomovic, Toni, Viviano.
Skadade: Camporese, Hegazy, Llama, Rossi, Woslski
Avstängd: Pasqual
Torino FC:
Uttagna: Bakic, Barreto, Basha, Bianchi, Birsa, Caceres, Cerci, Coppola, D'Ambrosio, Darmian, Di Cesare, Diop, Gazzi, Gillet, Glik, Jonathas, Masiello, Meggiorini, Menga, Ogbonna, Rodriguez, Santana, Vives.
Skadade: Brighi
Jag ser framemot en match som ramas in av ett mäktigt tifo, sånger om vänskap och respekt. Fotbollens två absolut viktigaste grundpelare. Kärlek och respekt. Vi ska visa fotbollsvärlden och alla andra att fotboll även skapar kärlek och respekt mellan två viktiga och stora fotbollsgrupperingar i fotbollsitalien.
Tid för avspark: 15:00
Plats: Artemio Franchi, Florens
Domare: Calvarese
Assisterande dommare: Maggiani – Meli
4:e dommare: Paganessi
Måldommare1: Ostinelli
Måldommare2: Borriello
 
Matchen sänds på något märkligt vis dessvärre INTE på TV4Sport Extra. Hur detta är möjligt kan jag inte fatta, man väljer istället att sända Napoli-Cagliari. På C More Live sänder man Catania-Palermo. Två fina matcher men inte på något sätt att jämföra med Fiorentina-Torino.
 
Och glöm nu inte för allt i världen – FORZA VIOLA! 

Andreas Atto2013-04-20 23:17:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar