Stadio Artemio Franchi, 2022-10-10 20:45

Fiorentina - Lazio
0 - 4

Sönderkontrade igen

Fiorentina är inne i en tung period. Skulle segern mot Hearts borta med 3-0 i förra veckan ge kraft och inspiration mot Lazio som vann båda matcherna mot Fiorentina i fjol?

Matchens första farlighet gick till Lazio men Terraciano kunde fånga den märkliga studsen framför mållinjen. Fiorentina skapade en vass chans i 3:e minuten där Ikoné kastar sig fram på kroppssurfmaner, helt dödsföraktande, på returen från Jovic direktskott på pass från Kouamé, och nästan forcera bollen i mål med huvudet men Lazio-försvaret lyckas rensa bollen precis invid hans huvud. I 4:e minuten räddade duktige Lazio-målvakten Ivan Provedel Jovics avslut. Trots den intensiva Fiorentina-pressen var det dessvärre Lazio som gjorde första målet. Fiorentina-bekante Matias Vecino, som inför den här säsongen anslöt från Inter, nickskarvade in en hörna i 10:e minuten i en tät nickduell mellan flera spelare. Fiorentina lät sig dock inte nedslås utan fortsatte med hög press och en frejdig offensiv. I 20:e minuten hade Ikoné ett fräsigt skott i burgaveln i trängt läge. I 28:e försökte Ikoné slalomåka genom Lazio-försvaret men ännu en gång hann Lazio-försvaret emellan innan ett avslut på mål. I 31:a sköt Vecino i fritt läge i slottet men skottet blir misslyckat och Terraciano kunde rädda lätt. I 36:e kom Fiorentina i ett riktigt vackert Tiki-taka-anfall men Bonaventura skulle slå en pass för mycket och det blev inte ens ett avslut på mål av det fina anvallet. Jovic tog fem mintuer senare ett rappt avslut i trängt läge i men skottet gick utanför. I 44:e touchar Mandragorlas fina vänsterskott ribban via en Lazio-försvarare.

Fiorentina spelade ut Lazio i första halvlek. Bollinnehav 57-43, hörnor 7-1 och chanser 12-3. Men skott på mål 3-3 och på resultattavlan stod det 0-2.

Fiorentina skapade direkt på avspark i andra halvlek en farlighet när Provedel befann sig långt utanför målgården och Kouamé akrobatiskt lyckas få bollen mot mål. Men återigen var Lazio-försvaret först på andrabollen efter en farlighet. I 53:e kontrade Lazio och Ciro Immobile sköt stenhårt i ribban. I 66:e kommer Fiorentina i ett fint anfall men Kouamé fina nick förvaltas inte riktigt av en trängd Jovic och inte heller den gången fick Fiorentina till ett avslut på mål. Sista tjugo minutrarna mattades Fiorentina och Lazio jämnade ut bollinnehavet och kom i en del anfall. Som vanligt rycktes matchen sönder av talrika byten. I 85:e minuten tryckte inbytte Luis Alberto in 3-0. Hela Fiorentina-försvaret tittade boll under anfallet. Sista målchansen för Fiorentina kom när Nico Gonzalez i ett friläge lyfte bollen över Provedel, men utanför. Ciro Immobile skulle slutligen också hamna i målprotokollet när han dunkade in Sergej Milenkovic-Savic fina klack rätt upp i nättaket.

Bäst i Fiorentina var nummer 12. Klacken sjöng förtjänstfullt hela matchen. Det usla resultatet till trots.