Snöpligt kryss i Salerno "Vi får acceptera det"
Tudor är fortfarande obesegrad som huvudtränare för Hellas Verona.

Snöpligt kryss i Salerno "Vi får acceptera det"

Hellas tappade 2-0 till 2-2 men lyckades inte bara stoppa blödningen utan var sedan en träff i virket från att lämna Arechi med tre poäng. -Vi accepterar krysset och ser framåt, sa il mister.

Hellas fick en drömstart i Salerno när Kalinic visade gammal god målform och Gialloblu hade en 2-0-ledning, efter att kroaten bjudit på en doppietta, med halvtimmen spelad. En olycklig reducering i slutsekunderna av första halvlek gav dock Salernitana en biljett in i matchen och med ett mäktigt hemmastöd i ryggen lyckades Granata även kvittera Hellas ledning med kvarten kvar.

Hellas reagerade på kvitteringen och efter att ha varit avvaktande större delen av matchen tog de tag i taktpinnen och skapade en forcering som mycket väl hade kunnat ge utdelning. Barak kom närmast när han träffade virket med en monsterfrispark. 2-2 stod sig dock matchen ut och det blev delad pott på Arechi.

— Visst finns det saker vi kunde gjort annorlunda men jag är inte arg utan vill istället ge en eloge till grabbarna. Matchen var speciell med mycket andrabollar som Salernitana lyckades vinna. Vi var värda mer men vi får acceptera krysset och en poäng som gör att vi går åt rätt håll i tabellen, sa Tudor efter matchen och tillade att den heroiska insatsen mot Roma även hade tagit på energidepåerna.

— Det var inte heller helt lätt att återhämta oss efter söndagens match. Vi saknade lite kvalité i passningsspelet, klarsynthet och kämpaglöd. Vi är nöjda med fyra poäng på två matcher och nu tänker vi på nästa match, avslutade Veronatränaren.

Ingen ny Hellas-tränare har tidigare lyckats vinna två raka matcher i Serie A. Och Tudor lyckades inte vända på den trenden. Han är dock fortfarande obesegrad och när tabellen summeras i maj kan en pinne nere i Salerno visa sig guld värd. Granata är såklart ett av de lag Hellas måste ha bakom sig för att säkra ett nytt kontrakt och att ge nykomlingarna sin första tre-poängare hade kunnat visa sig ödesdigert.


 

Niclas Ekström2021-09-22 22:48:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora