Stadio Artemio Franchi, 2023-12-03 15:00

Fiorentina - Salernitana
3 - 0

Stark vinst hemma mot Salernitana

Efter en snöplig förlust borta mot Milan är Fiorentina tillbaka på vinnande spår, efter 3-0 hemma mot bottenlaget Salernitana.

Utan Nico Gonzalez i starelvan var förväntingarna om en målfest låga inför matchen. Men Beltran, Bonaventura och framförallt Sottil visade att den argentinska stjärnan inte behövdes mot jumbolaget Salerntitana.

Matchen inleddes med att Beltran slarvade bort ett halvt friläge och känslan var att det inte var hans dag. Men när Fiorentina får en straff efter bara fem minuters spel och Beltran sätter den säkert påbörjades hoppet om att den unge argentinaren äntligen skulle kunna komma i målform. Halvleken fortsätter sedan i samma tecken och redan i 20:e minuten sätter Sottil 2-0 efter ett otroligt avslut i det högra krysset. När halvleken var över var känslan att La Viola kunde gjort både tre och fyra mål, men fick nöja sig med två.

Andra halvlek påbörjades lite skakigt, och Salernitanas Ikwuemesi nickade i ribban på ett läge som bara borde varit ett mål. Fiorentina kunde tappat matchen där, men man ångade på och i 56:e minuten gjorde Bonaventura 3-0 efter en fin assist av matchens lirare Riccardo Sottil. Som hade sin pappa på läktaren, som nyligen sparkades av Udinese

Efter 3-0 var matchen över och Fiorentina kunde lufta några spelare inför veckans macth i Coppa Italia mot Parma. Skönt att kunna konstatera att man klarar att vinna en match så enkelt även utan Gonzalez. Laget parkerar på en fin femteplats i ligan (så länge Roma och Atalanta inte vinner sina matcher).

En vinst som förhoppningsvis kan ge självfötroende åt laget och som kan göra att man kan bygga vidare.