Stadio Artemio Franchi, 2022-10-22 20:45

Fiorentina - Inter
3 - 4

Stor dramatik och grym underhållning
Arturo Cabral reducerade till 1-2 på straff mot Inter. Inter vann en dramatisk match med 4-3 i Florens.

Fiorentina har haft mycket svårt mot Inter och inte vunnit sen 2017. Den här säsongen har det gått tungt för båda lagen, allra tyngst för Fiorentina. Skulle La Viola, som spelat bra mot topplagen Napoli och Juventus, kunna utmana de blåsvartrandiga vars trupp är värd mer än dubbelt så mycket som de lilas?

Inter chocköppnade och gjorde 1-0 redan i den första minuten när Nicolo Barella snubblade in bollen efter att ha frispelats efter ett hopslag i Fiorentinas mittförsvar. Värsta tänkbara starten för hemmalaget. En olycka kommer sällan och kort efteråt kände Nico Gonzalez av en skada och bytte redan i den åttonde minuten mot Ikoné. Den senare hade i nionde minuten Fiorentinas första avslut, ett smekande vänsterskott just över vänster kryss. Två minuter senare hade Ikoné ytterligare ett fint läge på ett inlägg men hans vänsterbredsida smiter utanför vänster stolpe, igen. Inters fixstjärna Lautaro Martínez gjorde kort efter mål nummer två för Inter, efter ett par snabba vändningar och ett välplacerad vänsterskott i den 15:e minuten, ensam mot tre Fiorentina-försvarare. Oerhörd tung matchinledning för La Viola. I 29:e minuten hade Bonaventura ett jätteläge i centralt läge efter ett inlägg från Biraghi men avslutet gick utanför, men efter VAR-granskning fick Fiorentina straff efter vårdslöst spel på Bonaventura. Cabral satte straffen säkert invid höger stolpe, efter att Inters nye målvakt André Onana, som ersatt Samir Handanovic i ett par matcher här på slutet, chansade åt andra hållet. I 42:a minuten slarvade Fiorentina bort ett hyggligt frisparksläge till vänster om straffområdet genom att låta vänsterfotade Biraghi ta frisparken. Biraghi slog den en bit utanför vänster stolpe. Samma misstag gjordes i senaste matchen mot Lecce där Biraghi tog en frispark till vänster där det hade varit långt mer lämplig en högerfotad spelare att ta frisparken.

Fiorentina öppnade raskt och vaskade fram ett par chanser i början av andra halvlek, men Inter hade också ett par farligheter. I 57:e minuten hade Fiorentina ett jätteläge när ett hårt inlägg från Kouamé gick rakt igenom målgården utan att varken Fiorentina-anfallare eller Inter-försvarare lyckas träffa bollen. I 59:e minuten kom Ikoné loss på högerkanten efter en utmärkt cross-passning från Kouamé. Ikoné vände in från högerytterposition och curlade upp bollen i bortre krysset, ribba in. Ett klassmål av fransmannen och 2-2. Starkt av Fiorentina att inte ge upp efter den tuffa inledningen utan att mata på. I 65:e minuten räddade Terraciano ett friläge, och i 69:e var det dags igen när Inter kom på bred front och Terraciano fällde Lautaro Martínez som gick i djupled, vilket bekräftades av VAR. Straff för Inter, och Lautaro Martínez dundrade in straffen i höger kryss otagbart för Terraciano. I 81:a minuten hade Kouamé ett fräsande markskott utanför vänster stolpe och Fiorentina pressade för ett kvitteringsmål. I 89:e minuten nickade Milenkovic fram Jovic efter en frispark från Terzic och Jovic vid tryckte akrobatiskt in den synnerligen rättvisa kvitteringen till 3-3, efter serbiskt samarbete! Det var bara tilläggsminuter kvar av matchen och alla räknade med oavgjårt. Men när det återstod 5 sekunder av tilläggstiden kontrade Inter och Edin Dzeko puttade rutinerat undan Milenkovic i kampmomentet i en nickduell högt i plan och bollen matades framåt av Inter men inbytte Venuti hann först till bollen i eget straffområde men han rensade inte bättre än att han slog bollen på Henrikh Mkhitaryan som ovetandes styrde bollen i Fiorentinas mål. 3-4 till Inter. Ridå, och ny förlust för Fiorentina.