Udinese - Fiorentina
0 - 2

Tack Terracciano!
Terracciano var fantastisk mot Udinese och spikade igen helt.

Udinese har endast mäktat med att göra mål i en av de hittills fyra spelade serie A-matcher den här säsongen. Fiorentina har gjort mål i samtliga utom en så här långt. Dacia Arena i Udine är ingen favoritarena för våra lila hjältar. Endast tre segrar på de senaste fjorton matcherna.

Udinese rivstartade med ett snabbt anfall som tvingade Terracciano till en kvalificerad parad vid höger stolpe. Minuten senare drog Udineses serbiske landslagsmittfältare Lazar Samardzic på ett grymt distansskott som Terracciano teveräddade i vänstra krysset till hörna. I en situation efter hörnan skadade sig Dodo så illa att han tvingades bryta med unga stjärnskottet Michael Kayode. Första tio minutrarna till Udinese som gick på knock. Fiorentinas första avslut kom först i 11:e minuten i form av ett misslyckats distansskott från Brekalo, skyhögt över. I 17:e minuten fick Lorenzo Lucca stå helt fri och måtta skott efter ett inlägg mot bortre stolpen men avslutet gick högt över. Där var det usel markering från Fiorentina-försvaret och noll assistans från mittfältet. I 20:e minuten kom franske anfallaren Florian Thauvin helt fri vid straffpunkten men Terracciano räddade mirakulöst skottet till hörna. Bollen strök vänster stolpe. Först i 26:e minuten fick Fiorentina till en målchans efter ett inlägg från höger. Så här dags hade man också utjämnat spelet och tagit över bollinnehavet. I 31:a minuten drog Martinez Quarta iväg i djupled efter en perfekt crossboll från Bonaventura. Från höger avslutade Quarta med ett lågt skott i vänster burgavel. 1-0 till bortalaget, vansinnigt orättvist och helt underbart. I tredje tilläggsminuten av första halvlek var det nära igen för Udinese. Men det här var en sån dag då Terracciano skulle spika igen och Fiorentina hålla nollan.

Andra halvlek började inte helt olikt den första med att hemmalaget var det anfallande laget. Och precis som i första halvlek så lyckades man inte kapitalisera på de halv- och helchanser som man skakade fram. I 64:e minuten kom två Udinese-spelare fria med Terracciano men Lucca missade skottet efter ett rappt hemjobb från Martinez Quarta som täckte ytan till vänster av målet väl. I 70:e minuten var det dags för Terracciano att göra ännu en utmärkt räddning på ett långskott. I 75:e motade Terracciano ett skott vid främre stolpen och i 77:e en lurig nick mot höger burgavel. I den 92:a minuten stängde istället Bonaventura matchen med en finurligt skruvad bredsida invid höger stolprot.

Segern var inte rättvis och uteslutande Terraccianos förtjänst. Udinese hade 20-6 i chanser och 8-2 i skott på mål. Kayode och Bonaventura gjorde förstklassiga insatser. Men det här var målvaktens match. Terracciano visade att han är redo för Gli Azzurri och att han är Fiorentinas odiskutable förstamålvakt.