Tankar av lila kulör

Tankar av lila kulör

Det är verkligen svårt att försöka sammanfatta denna oändliga tyfon utav känslor som väller ut ur både öron och mun, speciellt efter gårdagens inramning av den officiella presentationen av Mario Gomez. Jag är glad och uppspelt, samtidigt vill jag ha fötterna på jorden. Det är svårt.

Jag kommer att minnas gårdagens presentation i hela mitt liv, det vet jag. Vanligtvis trycker jag till med något klichéartat som "atmosfären gick att ta på" i dessa sammanhang, men det var något annat. Det var kärlek och hopp, något som inte oftast drar ner dig till de mörkaste utav avgrunder om du hejar på Fiorentina.

Känslan var som den på 80-talet. Inte för att jag levde under 80-talet, min pappa hann inte ens äkta min mor under det årtiondet, men vissa scener ligger konserverade i tiden oavsett tidsepok. Läktarna var packade, rökbomberna small, flaggorna smekte den färgade luften och entusiasmen fyllde varenda lunga. Värvningen utav den tyske bomber, pansarvagnen och skönheten rättfärdigar all glädje. Fiorentina är här och klubben utmanar på riktigt. 

Ska vi tro statistiken och den allmänna ryktesspridningen som omfamnar dagens generation är Mario Gomez den bästa anfallaren som har burit den lila dressen någonsin sedan Batistuta. Vi tronar på minnen från fornstora dar', då ärat vårt namn flög över jorden. Jag vet att vi är och förblir vad vi var. Det kan de 20,000 som var på plats bekräfta. Fansen har stått på kö utanför klubbens officiella shop vid arenan och försäljningen av säsongsbiljetter förväntas följa vågen. 

Två personer har varit ytterst viktiga i förhandlingarna runt Gomez. Den ena är en kvinna, spelarens fru, och den andre är en man som äger världens vackraste klubb. Andrea Della Valle hängde i telefonen dag in och dag ut för att kompromissa med Rummenigge. Passionen i hans ögon var och förblir djup, så naiv att ingen kan stoppa honom. Kalla det galenskap om ni vill, men jag känner mig trygg. 

Idag är det en annan transfer som skriker efter en borttappad verklighetsförankring. Förra sommaren kopplades den lille generalen till Viola, men han valde miljonerna i Paris. Kan V€rratti nu, efter ett år som har varit präglat av besvikelser och konfrontationer, slå sig i huvudet och komma på bättre tankar?

Jovetic är timmar ifrån en övergång till Manchester City. Spelarens agent har en dålig relation till Fiorentina efter Jovetics uttalanden om en övergång till Juventus. Olyckligtvis kommer Adem Ljaijic att följa med i avskedet, som troligtvis kommer att skriva på för AC Milan. Haris Seferovic lämnade för Real Sociedad tidigare under månaden. Fali Ramadani är ett ärkesvin. 

Oligarkena i arbetarnas del utav Manchester (komiskt att just arbetarna ska ha mest pengar) har pungat ut €32 miljoner för montenegrinen, vilket ger Viola mer pengar att investera i bättre spelarmaterial. Det tar oss tillbaka till Verratti, en missnöjd och kortvuxen ung man som mer än gärna vill spela fotboll. Om man nu ska tro medierna. En annan aspekt som kan påverka hans beslut är Leonardos och Ancelottis avgång. Vem ska han nu gnälla till? Laurent Blanc? Knappast. Verratti kommer, om han nu har hjärnan på rätt plats, sikta på en plats i laget som eventuellt kommer att ställa upp i VM 2014. Fiorentina är en våt dröm för spelare av hans kaliber. Jag förnekar inte att han hade varit en konsolidering som heter duga. Det italienska stjärnskottet hade gått rakt in i startelvan och Pizarros förmodade avgång till okänd destination kan vara den avgörande faktorn. Verratti hade gillat ambitionerna i Florens och färgen hade matchat honom bättre än någon annan.

Lösa rykten talar om en kontakt mellan spelarens agent, Donato Di Campli, och Fiorentinas sportchef, Daniele Pradè. Sportchefen vill känna på omgivningen för att eventuellt knyta till sig ännu en variabel i ekvationen som ska leda till den efterlängtade Scudetton. 

Även Josip Ilicic är på väg till Florens, om vi väljer att tro Palermos president och spelarens agent. Det rör sig om ett lån med utköpsklausul på €10 miljoner. 

Ur alla vinklar, ur alla hörn och dimensioner, hur mycket vi än vrider och vänder på Fiorentina är det är lag som menar allvar. Gomez är klar, Ilicic är nästintill klar och V€rratti ryktas till klubben. Som jag sa; jag vill hålla fötterna på jorden, men det är svårt.

Stefan Jovanovic2013-07-16 19:17:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar