Stadio Artemio Franchi, 2023-12-17 15:00

Fiorentina - Hellas Verona
1 - 0

Terracciano fixar tre poäng hemma mot Hellas Verona

I en match där Fiorentina var allt annat än i sitt bästa slag lyckas man ändå ta tre viktiga poäng. Terracciano var verkligen helt avgörande i kassen.

Italiano startar matchen med både Beltrán och Nzola från start. Något som många Fiorentina-supportrar har väntat på eftersom ingen av dem har kommit igång som ensamma anfallare hittills under säsongen. Dessutom saknas de offensiva stjärnorna Bonaventura och Gonzalez i elvan, vilket gör det ännu viktigare att anfallarna kommer igång.

Fiorentina har under de senaste åren haft svårt mot Hellas Verona och denna matchen skulle inte bli ett undantag. Redan i första minuten lyckas Hellas få en straff efter bra press mot Terracciano som slarvar med bollen. Misstaget räddas dock upp när Violas målvakt räddar straffen och Ngonge missar ett öppet mål efter returen. Bara några minuter senare får Hellas ytterligare ett bra läge som räddas fint av Terracciano igen. Fiorentinas målvakt har visat en fin utveckling under säsongen och räddar verkligen laget denna matchen. För även om Fiorentina har mycket boll i första halvlek är det Hellas Verona som skapar chanserna och om det inte var för Terraccianos fina insats och Hellas offensivs oskaprhet, hade resultatet efter första halvlek kunnat vara 0-4.

I andra halvek lyckas Fiorentina ta bättre kontroll över matchen och släpper inte till lika många lägen. Kanske tack vare Italianos trippelbyte där Nzola, Sottil och Lopez gick ut mot Barak, Kouame och Arthur. Andra halvlek var inte heller speciellt bra, utan Hellas såg fortfarande ut som laget som eventuellt skulle kunna ta med sig tre poäng hem. Om jag ska vara ärlig så trodde jag att det skulle sluta 0-0. Men trots den usla insatsen från laget lyckas till slut Fiorentina göra 1-0 tack vare Lucas Beltráns vakenhet. Efter lite flipperspel i straffområdet får han bollen rakt framför mål och trycker upp bollen i det vänstra krysset, tack vare en styrning av en Hellas-försvarare.

Viktiga tre poäng för Fiorentina som trots en dålig insats är med i racet om Europaplatserna. Men denna insatsen visar för mig att Fiorentina som det ser ut nu inte ska vara ett lag som kan utmana. Man avslutar matchen med 5 avslut där 3 är på mål. Hellas lyckas med 18 avslut och 7 på mål. Det är för dåligt av Italianos lag på hemmaplan mot ett lag som hittills är med i bottenstriden. Man kan säga att viktiga spelare saknades idag, men för mig måste spelet se bättre ut. Till slut kommer detta komma ikapp Fiorentina och poängen kommer inte trilla in på samma sätt.

Spelarmaterialet som Italiano har till sitt förfogande kan kritiseras men det är för många spelare som inte blir bättre under honom. Jag ser ingen utveckling på individuell nivå av varken Italiano själv eller spelarna. Inte heller spelet har utvecklats under det senaste året och det oroar mig inför framtiden på säsongen. Det ska utan tvekan bli intressant att se vad klubben gör i Januari, samt hur Italiano löser Gonzalez frånvaro framöver.

Man of the match: Terracciano