Stadio Artemio Franchi, 2023-11-05 20:45

Fiorentina - Juventus
0 - 1

Tredje raka förlusten för ett uddlöst Fiorentina

Tredje raka förlusten för ett uddlöst Fiorentina

Ett bittert rivalmöte där både Chiesa och Vlahovic återvände till Florens iklädda Juventus-tröjor. Italiano fick visa sig från sin sämsta sida när hans lag återigen inte lyckas göra mål på ett lågt stående försvar.

Inför matchen på Artemio Franchi hade Juventus fem hållna nållor och Allegris mannar stod parkerade på en andraplats i Serie A-tabellen. Ingen lätt match för Fiorentina men som flera lag har visat tidigare kan man såra Juventus genom att inte ge dem lägen att kontra och med kvalitet skapa målchanser. Detta lyckades inte Fiorentina med under söndagskvällen i Florens.

Tidigt in i matchen lät Italianos naiva lag Juventus göra 0-1 genom ett fint one-touch-spel som avslutades av Miretti. Efter det var det kört för Italianos mannar. Fiorenina var aldrig nära att kvittera och matchen slutade med Juventus-seger. Italiano har återigen misslyckats med att bryta ner ett lågt försvar och efter den fina starten på säsongen har man nu tre raka förluster i Serie A med noll gjorda mål. Det är tyvärr inte bra nog och det börjar bli ett allt för tydligt mönster för Italiano i Fiorentina.

Beror det på att Fiorentina har för dåliga spelare eller är Italiano inte tillräckligt kompetent som tränare? Jag tror att det är en kombination. Efter matchen mot Juventus blir det tydligt att det finns många spelare som inte räcker till för att göra hål på ett urstarkt Juventus. Men Italiano då? Hans uppgift som tränare är att få ut det bästa möjliga av laget han har. Det är för många offensiva spelare som inte presterar i dagens Fiorentina för att det endast ska bero på dåliga värvningar av den sportliga ledningen. Italiano måste också ta sitt ansvar. Hade han gjort jobbet ordentligt inför matchen hade han vetat att Allegris Juventus älskar när lag öppnar upp sig, speciellt när de inte har den högsta kvaliteten för att såra Juventus. Istället går han ut med en naiv matchplan och spelar sitt spel, när Juventus sedan enkelt gör ett noll är matchen körd och det ligger mycket på Italiano.

Italianos Fiorentina har stått stilla länge i utvecklingen och det är dags för förändring. Kanske inte på en gång men till nästa säsong. Italianos tid i Fiorentina kommer inte bli mycket bättre än så här och det är bäst för båda parter att gå skilda vägar i slutet av säsongen. Man kan förlora mot Juventus, men när det blir så uppenbart att laget står stilla måste man inse att det är förändring som behövs. 

Torsten ArminiX @torstenarmini2023-11-06 18:48:11
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar