Lagbanner

Carolina signar Ryan Dzingel

Det har varit tyst några dagar nu, men under fredagen kom nyheten att Carolina har skrivit ett tvåårskontrakt med forwarden Ryan Dzingel.

Det är lite förvånande att det har dröjt så länge för Dzingel att hitta ett nytt lag. Han hade ändå sitt bästa år i karriären under 2018-19, med 26 mål plus 30 assist, totalt 56 poäng. Det plus hans unga ålder (27) bör ha inneburit ett stort intresse för honom.

Dzingel kan spela både center och forward, vilket kommer väl till pass i Carolina där han kanske främst kommer starta som forward när centrarna just nu ser ut att vara Aho, Haula och Staal. Han är en snabb spelare som inte är oäven för att spela fysiskt. Han gjorde även fem mål och elva poäng i powerplay, där Carolina skulle behöva förbättra sin andrauppställning.

Dzingel spelade sina första säsonger i Ottawa, innan han vid trade deadline i vintras tradades till storsatsande Columbus. Det blev väl ingen succé där, och han valde att lämna laget när kontraktet gick ut. Men han stannar i Metropolitan Division.

Kontraktet är skrivet på två år och $3.375m i AAV, där Dzingel får $3.25m första året och $3.5m andra året.

Emil Ullbrandemil-fm@hotmail.com@emilullbrand2019-07-12 14:55:15
Author

Fler artiklar om Carolina