McAvoy och Frederic blev Bruins val
Charlie McAvoy.

McAvoy och Frederic blev Bruins val

Bruins valde Charlie McAvoy och Trent Frederic i förstarundan av årets NHL-draft.

Med pick #14 valde Boston Bruins den högerfattade backen Charlie McAvoy.

Fjolåret spenderade han i Boston University. Där levererade han 25 poäng på 37 matcher. Han är 183 centimeter lång och väger 94 kilo.
McAvoy är en riktigt spelskicklig back som även är en mycket fin skridskoåkare. Hans offensiva spel är redan otroligt bra. Defensiven behöver han arbeta med, men det är absolut ingen svaghet hos honom.
McAvoy har stor potential och skulle kunna utvecklas till en topp 2-back för Boston Bruins i framtiden. Han säger själv att han efterliknar sitt spel efter den nyblivna Norris-vinnaren Drew Doughty (vem gör inte det...?).
 
Han var även den yngsta spelaren som lirade hockey på collegenivå förra säsongen. Trots det spelade han till sig en plats i All Star-laget för rookies i NCAA.
Ytterligare intressant fakta kring McAvoy är att han hade snäppet bättre poängproduktion än Noah Hanifin -  som gick som #5 till Hurricanes i fjol - hade vid samma ålder. Detta behöver naturligtvis inte betyda jättemycket. Men intressanta siffror ändå.
 
Med pick #29 valde Bruins centern Trent Frederic. Förra säsongen spelade han för US National U18 Team. Där skrapade han ihop 40 poäng på 61 matcher.
Enligt rapporter är Frederic en storvuxen tvåvägscenter som är bra på skidskorna. Han tog stora kliv i utvecklingen under året. Men trots det måste han få ses som ett pick som är ”off the board” av Sweeney och gänget.
Den kommande säsongen kommer han att spela för University of Wisconsin i NCAA.
 
Resterande rundor kommer att göras under lördagen. För Bruins återstår fem draftval.

Jonathan MäkiJonteMaki2016-06-25 04:59:00
Author

Fler artiklar om Boston

Preview 24/25 - Boston Bruins