Almeria - Real Madrid 1-1

Almeria tog en väldigt överraskande poäng hemma mot Real Madrid efter en heroisk kämpainsats och för en gångs skull ett väldigt bra försvarsspel

Alla som satt sig ner i soffan för att bevittna denna match mellan Almeria – Real Madrid hade nog samma tankar i huvudet, Real kommer att ta tag i taktpinnen direkt och inte låna ut bollen till Almeria spelarna. Men matchbilden i första delen av första halvlek blev något helt annat, Almeria spelarna agerade väldigt aggressivt på bollhavare och gav inte Real Madrid spelarna en meter i onödan på egen planhalva.
Madrid spelarna såg väldigt stressade ut i inledningen av matchen och fick inte alls spelet att stämma.

Men ju längre halvleken lider så börjar den förväntande matchbilden ta vid, Real håller i bollen och försöker hitta öppningar i den för dagen täta försvarslinjen i Almeria. Matchens första riktiga chans får Ronaldo i den 17 minuten när han driver in från vänsterkanten och avlossar ett skott som Diego Alves inte har några större problem att greppa.
Almeria har inte mycket att komma med offensivt första 20 minuterna, ett långskott från Uche är det ända som registreras på chanskontot för Almeria.

Sista 20 minuterna av första halvlek är det Real för hela slanten, Almeria har väldigt svår att etablera något anfallsspel. I den 40 minuten kommer halvlekens bästa chans då Ronaldo från vänster i straffområdet avlossar ett skott som Diego Alves gör en benparad på, returen går ut till en fri Khedira vid straffpunkten som bara ska sätta dit foten men får en kraftig felträff och missar mål.

Inledningen av andra halvlek ser ungefär ut som slutet på första, Real fortsätter att hålla i bollen och försöker komma igenom Almerias täta försvar.

I den 57 minuten trodde nog alla att Diego Alves skulle få kapitulera när Xavi Alonso slår en frispark som går mot bortre stolpen där en fri Sergio Ramos dyker och sätter pannan till, men återigen är turen på Almerias sida då bollen går precis utanför stolpen.

Men dödläget skulle brytas. I den 60 minuten tar Piatti tag i bollen på vänsterkanten och passar Crusat som klackar bollen tillbaka till Piatti som i sin tur rycker förbi både Albiol och Khedira innan han springer in i Sergio Ramos som agerar vägg, men bollen letar sig fram till en helt fristående Ulloa som kan raka i 1-0!.
Almeria riktar nu bara in sig på att försvara de 3 poängen som man för stunden har.
Man lyckas freda sitt mål till den 78 minuten, sen dunkar inbytte Granero in 1-1 i Diego Alves vänstra kryss efter pass från Benzema som även han blev inbytt i andra halvlek.

Real fortsätter att pressa Almeria efter kvitteringen och skulle på övertid ett gyllne läge att avgöra matchen då man får en frispark några meter utanför Almerias straffområde. Ronaldo tar sats och skjuter bollen rakt i muren, men Ronaldo skulle få en till chans ännu närmare då domaren hittar en hands på MBami i muren. Ronaldo lägger bollen till rätta igen och skjuter en stenhård frispark som går över Diego Alves och träffar ribban och studsar ut.
Almeria reder ut stormen och ”snor” en poäng av miljardbygget från huvudstaden.