Gränbyhallen, 2018-09-21 19:00

Almtuna - Västerviks IK
4 - 1

Barcelona - Real Madrid 2-2: Fortsatt åtta poäng bakom Barcelona
Cristiano jublade två gånger om mot Barcelona, men det räckte ändå inte till en seger..

Barcelona mot Real Madrid, eller ska vi säga Messi mot Ronaldo? Hursomhelst, matchen slutade helt rättvist, oavgjort, där slutresultatet skrevs till 2-2. De största stjärnorna i lagen, Messi och Ronaldo gjorde två mål vardera. I och med detta resultat är Real Madrid fortsatt åtta poäng bakom Barcelona.

Mourinho valde att mönstra följande lag: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Alonso, Ronaldo, Özil, Di Maria och Benzema.
Till denna matchen saknade Barcelona både Puyol och Pique, och de flesta trodde på att Mascherano och Song skulle bilda mittlås. Men istället kom en överraskning. Adriano fick agera som mittback bredvid Mascherano. Annars var det en väntad elva med Alves och Alba som ytterbackar, Iniesta, Xavi och Busquets på mittfältet och Fabregas, Messi och Pedro däruppe.

Det var jämnt inledningsvis, lagen kände på varann. Men, helt plötsligt, började Real Madrid pressa högt, vilket ledde till farliga anfall och ett jätteläge. Ramos hade en nick som smet precis utanför, men mer än så skapade inte Real Madrid på första 20 minuter. Å andra sidan skapade Barcelona precis ingenting, så det kändes relativt bra för Real Madrid. Men bättre kändes det när Cristiano Ronaldo(vem annars?) gav Real Madrid ledningen efter 23 spelade minuter. Real Madrid fortsatte att spela bra och var sånär på att utöka ledningen bara några minuter efter 0-1-målet. Benzema friställdes och slog till bollen – som gick i stolpen. Efter den chansen, tog Barcelona över matchen och tryckte på framåt, vilket gav utdelning rätt så snabbt. Drygt en halvtimme in på matchen sköt Messi in 1-1 från nära håll efter att Real Madrid visade upp ett dåligt försvarsspel, speciellt Pepe.

Det var en ganska tråkig tillställning sista 15 i första halvlek, då inget av lagen lyckades vaska fram någon vass målchans.

Början av andra halvlek var lika tråkig som sista 15 i första. Barcelona rullade runt bollen på sedvanligt manér, medan Real Madrid valde att spela en mer defensiv fotboll, vilket ledde till att man fick jaga boll för det mesta. Men, så tilldelades Barcelona en frispark i ett kanonläge. Messi tog vara på den på bästa sätt och Barcelona hade vänt matchen till 2-1. Ledningen varade inte så länge, då Ronaldo inte ville att bara Messi skulle stå i centrum i kvällens match. Bara några minuter senare kvitterade portugisen till 2-2 efter att ha placerat in bollen bakom en chanslös Valdes.

Det blev ett böljande spel fram och tillbaka efter Real Madrids kvittering, och både Messi och Ronaldo hade några lägen att göra sitt tredje för kvällen, men något ytterligare mål blev det inte för någon av dem.

Barcelona var närmast segern när Montoya träffade ribban med en minut kvar av ordinarie tid, annars kom inte något av lagen fram till några heta lägen i slutskedet av matchen.

Egna kommentarer
2-2. En poäng. Fortsatt åtta poäng bakom Barcelona. Helt OK? Klart. Kunde det ha varit bättre? Klart.
Real Madrid var det bättre laget i första halvlek och borde redan ha dödat den då, men ödet ville, tyvärr, något annat. Barcelona hade ingenting förutom Messis något turliga mål. I andra halvlek tog Barcelona över matchen och var det bättre laget, mycket tack vare Real Madrid, då ’’marängerna’’ spelade en mer defensiv fotboll och tillät Barcelona att hålla mer i bollen. Om man summerar matchen lite kort: Första halvlek: Real Madrid. Andra halvlek: Barcelona. 2-2? Fullt rättvist.

Casillas – 2
Har inte mycket att göra. Chanslös på första målet. Borde kanske agerat bättre på frisparken, men det var ändå en fint slagen frispark, så man borde nog inte skylla så mycket på vår kapten. Godkänd.

Arbeloa – 2
Stabil insats, som alltid. Bra defensiv, dålig framåt. En Arbeloa-insats, helt enkelt.

Pepe – 2+
Solklar trea ifall han inte skulle tabba sig vid Messis första mål. Gör det annars riktigt bra. Stabil och säker.

Ramos - 3
Läs Pepe. Bara att Ramos inte stod för något stort misstag.

Marcelo – 2-
Vi fick inte se en vanlig Marcelo idag. Han tog inte många offensiva löpningar, men det var ändå väntat, då motståndaren inte hette Granada, utan Barcelona. Direktiv från Mourinho? Möjligen. Defensivt sett sköter han sig på gränsen till godkänt.

Khedira – 2+
Jobbar som Alonso hårt i defensiven. Raderar bort Iniesta, som inte syntes så mycket under matchen. Ett plus för det.

Alonso – 2
Nä, ingen vidare match av Alonso. Kunde inte fördela bollar på samma sätt då laget mötte ett Barcelona med oerhört starkt mittfält. Dock jobbar han hårt i defensiven, vilket ger honom ett godkänt betyg.

Di Maria – 2
Slarvar mycket, som nästan alltid. Många bolltapp och felpass. Dock kämpar han som vanligt. Godkänd.

Özil – 3
Usel i första halvlek. Slarvar en hel del med bolltapp och passningar. Rycker upp sig rejält i andra. Slarvar betydligt mindre. Står för en hel fina passningar, varav en fantastisk passning ledde till 2-2-målet. Bra match.

Ronaldo – 4
Vad ska man säga? Han gör återigen mål mot Barcelona. Historisk nu. Denna gång gör han dessutom två. Spelmässigt gör han det bra – när han väl får bollen. Fick inte många bollkontakter, vilket gjorde att han inte fick visa upp sig så mycket(spelmässigt sett).

Benzema – 2+
Assisterar till Ronaldos första mål, men står även för en grov miss i första halvlek, vilket skulle straffa sig till slut. Spelmässigt, en godkänd insats, ett plus för en fin assist.