El Mercado: Kaká som lockbete och måltavla för PSG

El Mercado: Kaká som lockbete och måltavla för PSG

På Modric-fronten intet nytt, om man bortser från Higuaíns uttalande där han menade att han gärna ser en värvning av kroaten förutsatt att det är positivt för laget. Men likväl har det skrivits och talas om en del annat i transferväg, framförallt i samband med eventuella försäljningar av spelare.
 
Det mest iögonfallande ryktet för tillfället berör föga förvånande PSG, som enligt L’Equipe ska ha använt sig av den tänkta värvningen av Ricardo Kaká som sitt ultimata lockbete för att rycka till sig Ibrahimovic.
   Nu, menar den franska tidningen, tänker PSG göra precis samma sak för att knycka till sig brassen: använda Ibrahimovic som lockbete. Kaká är emellertid alltjämt ovillig att lämna den spanska huvudstaden.
   Frågan är om Real Madrid har råd att behålla Kaká, som sitter på en oproportionerligt stor lön, om nu värvningen av Modric skulle bli klar. Ricardos andlighet och kamratskap bör värderas högt, men det gäller för klubben att avgöra om detta är värt pengarna eller om hans ständiga tillkortakommanden i form av skador och svackor är tillräckliga skäl för att sälja.
  
Aktuellt är för övrigt Carvalhos och Gagos situation i klubben. Det antas för tillfället att båda spelarna, som var frånvarande under försäsongens andra träning, med allra största sannolikhet har gjort sitt i Real Madrid. Vad som karriärmässigt kommer att hända med spelarna härnäst är ännu ovisst.
 
Och så givetvis Lassana Diarra. Fransmannen har ryktats vara på väg till flera klubbar, i lika många år, känns det som. På senare tid har det varit CSKA Moskva och Tottenham; nu talas det om att Milan, som verkligen städat truppen denna sommar, är intresserade av spelaren.
  Samtidigt har det i veckorna diskuterats att Real Madrid inte är alltför villiga att sälja honom, eftersom man väldigt gärna vill ha en ersättare till Arbeloa (Maicon-affären är inte längre aktuell) på högerbacksplatsen. Lass är ju en sådan spelare som kan anta flera olika roller, som beprövat även högerbacksrollen.
   Eftersom Mourinho är känd för att gilla spelare av denna typ och inte minst är noga med att ta det säkra före det osäkra, kan detta visa sig vara avgörande för att Lassana ska fortsätta ytterligare en säsong.
 
* * *
Det har offentliggjorts att Mourinho värvat till sig Luis Campos till sin personal, i vilken han kommer fungera som en form av scout och informera om motståndarlag och utomstående spelare. Campos är sedan tidigare en vän till Mourinho och utgör nu den fjärde portugisen i tränarstaben – Rui Faria, José Morais och Sylvinho Louro är de tre andra.
 

 

Drilon Pollozhanidrilon.pollozhani@gmail.comiDrilon2012-07-17 23:10:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid