Silly Season: Villarreal lånar anfallaren Jérémy Perbet, plus lite annat surr
Roig jr lyckades övertala Jérémy Perbet att komma till Villarreal.

Silly Season: Villarreal lånar anfallaren Jérémy Perbet, plus lite annat surr

Villarreal har nu officiellt lånat RAEC Mons franske skyttkung Jérémy Perbet för resten av säsongen. Men det lär inte vara det sista som händer innan februari månad börjar.

 
Villarreal har haft det svårt med målskyttet den här säsongen.
I går kväll lyckades klubben förvisso stänka in tre baljor, varav två gjordes av anfallare, men ledningen har varit tydliga med att man varit ute efter en ännu en anfallare av ”primer nivel” under januarifönstret.
Med ny tränare, dåliga resultat och bara Segunda-fotboll att erbjuda har jag dock tvivlat på om attraktionskraften till det funnits.
Men nu har man alltså lyckats övertala någon som man tycker att det epitetet går att sätta på, och hans namn är Jérémy Perbet.
Han är en 28-årige fransman som haft en rätt brokig karriär, men där det lossnat rejält under de tre senaste säsongerna som han tillbringat i belgiska RAEC Mons.
När klubben gick upp från den belgiska andradivisionen 2010-2011 gjorde han 14 mål på 15 matcher. Året efter i förstadivisionen fortsatte målsuccén och han avslutade säsongen med 23 gjorda mål på 29 matcher.
För tillfället ligger Mons nia och Perbet har gjort 13 mål på 21 matcher, men nu väljer han alltså att pröva lyckan i Villarreal.
Han kommer först och främst på lån säsongen ut, men det finns även en köpoption med i kontraktet. Oklart hur mycket som kommer behöva pyntas för hans tjänster vid säsongsslutet dock.
Han beskrivs som en mångsidig och smart anfallare utan några riktiga spetsegenskaper, men som har en oförklarlig näsa för mål och förmåga att hamna på rätt plats, som vissa bara verkar ha.
Jag själv kan inte påstå att jag tror att jag någonsin sett honom spela. Därför lämnar jag er istället med en video med några av hans mål som den officiella hemsidan varit vänlig nog att sätta ihop.
  
För övrigt har Villarreal bestämt sig för att bryta kontraktet med Dani Toribio, och nu har han även skrivit på för Real Murcia där han får spela med en annan spelare som aldrig slog sig in i Villarreals a-lag; Matilla.
 
Florian Lejeune, som började säsongen i a-laget men sedan flyttades ner till Villarreal B, har lånats ut för resten av säsongen till Brest som ligger på fjortonde plats i Ligue 1, och han har redan hunnit spela två matcher från start där.
 
Det var länge sedan Gerard Bordas fick några minuters speltid och det mesta talar för att han kommer lämna klubben i januari. Den troligaste destinationen verkar vara Segunda-trean Girona.
 
Pandiani har verkligen inte övertygat sedan han lyckades peta in någon boll i början av säsongen och ser också ut att lämna klubben. De enda som ryktats vara intresserade av hans tjänster är Danubio FC, som håller till i hans hemland, Uruguay.
 
Marcelino verkar tycka att anfallare skall vara rörliga, vilket kanske inte är det första man tänker på när man skall beskriva Cavenaghi.
I och med att han exkluderades helt ur den senaste matchtruppen började ryktena om en framtid någon annanstans ta fart, och Palermo ryktas vara intresserade.
 
Med Perbets ankomst känns i alla fall anfallsuppsättningen lite bättre, men just nu har klubben för många anfallare på sin lönelista så det är förståeligt om Pandiani, Cavenaghi och Bordas lämnar.
 
Dessutom gjorde min favoritspelare i b-laget, Juanto, fyra mål för b-laget förra helgen när de hemmaslog Reus med 4-1.

Fredrik Kamp2013-01-26 14:11:00
Author

Fler artiklar om Villarreal