Valencia - Athletic
1 - 1

Delad poäng mot Athletic

Med Cillessen tillbaka mellan stolparna så mäktade Valencia inte med att varken hålla nollan eller vinna.

Igår fick vi bevittna säsongens hittills kanske tråkigaste match åtminstone under första halvlek. Inte för att jag hade några förväntningar på någon champagnefotboll, men nog hade man hoppas på att vi skulle studsa tillbaka efter två raka torskar.

Första halvlek bjöd på ett viskande Mestalla och inte alls samma puls och hålligång som mot Real Madrid. Vilket så klart också går att förstå till vis mån då digniteten matcherna i mellan inte går att jämföra. Men som jag upplevde det genom TV-rutan så hörde man nästan varje ”fot möter bollen”-ljud och spelarna prata med varandra. Kändes som en match utan publik igen.

Athletic började bäst och vindsnabbe Inaki Williams var framme och högg på några halvchanser men blev aldrig riktigt farligt.

Det dröjde ungefär 10 minuter innan Valencia började hota framåt. Maxi skarvar vidare en långboll som han gjort så många gånger tidigare under den här säsongen med framgång. Bollen kommer till Guedes som även den här matchen ser ut att vara i storform. Dessvärre blir det enbart en ordnad frispark det rinner ut till ingenting. Istället blev det Yunus som på egen hand skapar ett bra läge efter ett långt uppspel av Cillessen. Yunus gör sin gubbe och tar sig in i boxen och Unai Simon får göra en bra räddning.

Ett offside mål av Inaki Williams efter sådär 20 minuter och det kändes som att snart så kommer Athletic göra det där 0-1 målet.

Vi sammanfattar första halvlek med att det var det tråkigaste jag bevittnat hittills i år och att våra båda ytterbackar Folquier och Lato står för horribla insatser och den sistnämnda kommer även att bli utbytt innan matchen är slut.

Andra halvlek börjar bättre. Daniel Wass har pumpat sig full med rödpölse i halvtid och får på en sån fläskträff från distans som tyvärr går via stolpen och ut.

Lite senare så var det tyvärr dags för 0-1 målet. En hörna som ser ut att bli ofarlig då den skruvar sig ut från straffområdet. Maxi Gomez ser ut att tro att faran helt är över och börjar nästan lunka upp i plan och bakom sig har han en Inigo Martinez som i mina ögon gör en fantastisk nick. Inigo Martinez står helt omarkerad mellan Hugo och Maxi och kan ostört men oerhört tekniskt väl utfört nicka in bollen intill Cillessens stolpe.

Marcos André kommer in och ska försöka sätta kvitteringsmålet. Han får en chans direkt och återigen gör Maxi en framgångsrik skarvning men Marcos Andrés lobb går över mål. Han skulle dock få en chans lite senare igen.

Med ungefär 10 minuter kvar av ordinarie tid så bestämmer sig Maxi för att han är klar för idag och gör en onödig tröjdragning som leder till sitt andra gula kort och sedermera rött.

Klockan slår 90 minuter och dom där 7 minuterna tilläggstid som vi skulle haft mot Real Madrid dök upp på fjärdedomarens tavla. Det skulle dröja fyra av dom sju när Hugo Guillamon har bollen strax utan för straffområdet och chippar bollen till en löpande Guedes. En Guedes i storform slår in bollen från kanten och där dyker tidigare nämnda Marcos André upp och trycker in kvitteringen.

Delad poäng på Mestalla med en viss bitter eftersmak men man kunde iallafall höra hur mycket målet betydde för både fansen och laget. Nu blev det tryck i grejerna igen och Mestalla ljöd som bara Mestalla kan. Det jag tar med mig mest ifrån matchen är att vi inte förlorade. Vi har förlorat mot Real och Sevilla, och det kanske vi borde göra också? Vi vinner mot Alaves och Osasuna, och det kanske vi borde göra? Vi löser poäng mot ett sedvanligt jobbigt Athletic och allt är kanske som allt borde vara och vad man kan förvänta sig av upplagan Valencia 21/22. Tar även med mig att Maxi Gomez inte sprang offside en enda gång och det ska han fan ha cred för!

Nu tar vi nya tag och blickar framåt. Amunt!