RCD Espanyol-Liverpool FC 3-0
Bild från Marca.com

Espanyol fick en smakstart på livet i den nya arenan genom att köra över Liverpool med klara 3-0. Luis Garcia blev den historiska första målskytten och debutanten Ben Sahar gjorde två mål, i en match med ganska bra intensitet för att vara träning.

Luis Garcia går till historien som den första målskytten på Espanyols nya stadion i Cornellà-El Prat. Efter knappa 20 minuter i söndagens träningsmatch mot Liverpool föll det första målet någonsin på arenan: Nakamura sökte Tamudo med ett inlägg från vänsterkanten, bollen rensades undan och hamnade hos Nakamura igen, som hittade Luis Garcia centralt. Garcia vände med sig bollen förbi två försvarare och rullade in bollen vid sidan av Reina.

Gästernas bästa chans i den första halvleken var en frispark som Gerrard slog i insidan av stolpen. Ivan De la Peña var först på returen och rensade till hörna. Gerrard hade också ett skott i ribban, och de båda avsluten var det närmaste gästerna i rött kom den här kvällen.

I slutet av halvleken nätade Tamudo men målet blev tveksamt bortdömt för offside.
Att det var en vänskapsmatch med attityd var tre gula kort i den första halvleken ett bevis på.

Pochettino bytte ut fem spelare till den andra halvlekens start, och när matchen var över hade hela startelvan bytts ut.

Ben Sahar kom in istället för Iván L.M. Alonso när matchuret stod på 60 minuter och tre minuter senare hade den unga israelen gjort sitt första mål i Espanyol-tröjan. Sahar löpte sig fri på en lång boll från Corominas och rullade kyligt in bollen mellan benen på Pepe Reina.

Men fem minuter kvar dribblade Coro bort tre försvarare i straffområdet, avslutet räddades av Reina, men Sahar tog hand om returen och satte trean.

I slutminuterna frispelades Sahar igen och borde ha gjort ytterligare ett mål, men han dröjde för länge med att dra Reina så att läget försvann.

Mauricio Pochettino sa efter matchen att han inte bryr sig om resultatet utan bara ser till spelet.
"Vi har bara tränat i två veckor," sa Pochettino. "Det viktiga nu är att fortsätta att förbättra oss och göra oss redo för matchen mot Athletic."
Pochettino sa också att han var mycket nöjd med den nya arenan, och det kommer att bli svårt för motståndarlagen på Cornellà-El Prat.