Lagbanner
2019-09-19 21:00

Espanyol - Ferencvarosi TC

Inför Espanyol - Ferencváros

Inför Espanyol - Ferencváros

Det vankas Europa League på RCDE Stadium för första gången någonsin. Ungerska ligamästarna Ferencváros står för motståndet under torsdagskvällen.

Efter en sensationellt tung vändning borta mot Eibar i söndags väntar nu nästa test för David Gallegos Espanyol. Ferencváros är en rutinerad europaspelsräv som figurerat i och omkring de internationella slutspelen många gånger genom åren. Hela 30 gånger har klubben vunnit den ungerska ligan, och det är sju fler än lokalrivalen MTK Budapest. I nuläget återfinns laget på en blygsam femteplats i den inhemska serien, i en väldigt haltande tabell. Tre vinster och en förlust har de samlat ihop, och förlusten kom borta mot Puskás Akadémia med 4-1.
 
I de flesta fall är de östeuropeiska lagens trupper fyllda med utländska stjärnor som överglänser de egna spelarna. Så är även fallet till en viss grad i Ferencváros. Vi har den obligatoriska brassen som bytt nationalitet, i det här fallet den gamle kaptenen Leandro som gjort uppemot 200 ligamatcher för klubben, och även 16 landskamper för Ungern. I Ferencváros återfinns även ett par andra spännande namn, däribland de ungerska landslagsmännen Roland Varga och Gergo Lovrencsics. Den sistnämde får anses vara gästernas bäste spelare.
 
Hos Espanyol är skadeläget både på förbättrings- och försämringsvägen. I senaste matchen fick Facundo Ferreyra kliva av planen precis efter sitt kvitteringsmål, och hoppandes på ett ben hjälptes han ned i spelartunneln. Det har nu bekräftats av tidningen La Vanguardia att han uppges bli borta mellan fem och sex veckor med en bristning i baksidan av låret. Samtidigt uppger tidningen att Sebastién Corchia blir borta ett tag med en knäskada. I övrigt ser vi att Pablo Piatti och David López tränar för fullt med laget, de finns däremot inte med i torsdagens trupp mot ungrarna.
 
Matías Vargas och Wu Lei startade inte mot Eibar i söndags, och därmed är det inte nog inte allt för höga odds på att vi ser åtminstone en av dem från start mot Ferencváros. Utöver det vågar jag lova att Jonathan Calleri startar, och måtte han prestera bättre än mot Eibar. Annars ligger vi risigt till.
 
Fernando Calero vilas från matchen, och i övrigt är även Ander Iturraspe borta sedan tidigare. Ungdomarna Pol Lozano och Víctor Campuzano återfinns ännu en gång i truppen, och Campuzano har tidigare visat att Europa League är hans turnering.
 
Matchen drar igång kl. 21.00 svensk tid och visas inte på svensk tv.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2019-09-19 16:10:00
Author

Fler artiklar om Espanyol