Lagbanner
2019-04-02 20:30

Espanyol - Getafe

Inför Espanyol – Getafe

Inför Espanyol – Getafe

Säsongens hittills största överraskning gästar Espanyol på RCDE Stadium under tisdagskvällen.

Espanyol får en snabb möjlighet att studsa tillbaka efter den väntade förlusten mot Messi. Men uppgiften som komma skall är inte av det enklare slaget. Getafe har stått för en närmast mirakulös säsong så här långt, och håller för närvarande till på, håll i er, Champions League-plats. Förortslaget från Madrids utkanter har under José Bordalás ledning tagit enorma spelmässiga kliv och har vuxit fram till ett av seriens mest svårslagna lag med endast sju förluster under säsongen. Senast förlorade man dock, i hemmamatchen mot Leganés. Nu är det däremot bortamatch som gäller och Getafe är obesegrade i 13 av deras 14 senaste bortamatcher. Vem hade sett den komma?

Getafe spelar mycket långbollar i djupet mot forwardsduon Jorge Molina och Jaime Mata som har stått för 23 av Getafes 36 mål den här säsongen. Jorge Molina är en notorisk målskytt och den snart 37-årige veteranen kan vara på väg mot sin bästa La Liga-säsong i karriären målmässigt. Fyra mål till måste han stänka dit för att bräcka säsongen 2012–13, då han var i Real Betis. Jaime Mata gör sin första säsong i den högsta divisionen och oj, vilket utropstecken han har blivit. 33 mål gjorde han för Valladolid när de tog klivet upp till La Liga inför den här säsongen, då valde han att lämna för Getafe. En riktig succévärvning av Getafe.

I försvaret är det Leandro Cabrera och Djené som styr och ställer, och jag är imponerad av det mittbackslåset. Togolesen Djené har ett riktigt fint närkampsspel, som vägs upp av ett lite svajigare passningsspel då och då. Partnern Leandro Cabrera har också ett lite svagare passningsspel, men i nickduellerna är han omutlig. Det blir tufft för Borja Iglesias att stångas mot Djené och Cabrera.

De som saknas i Getafes trupp är Markel Bergara som har problem med en arm i brutet tillstånd. Japanen Gaku Shibasaki tar helt enkelt inte plats, det gör inte heller Arsenal-produkten Ignasi Miquel. En annan Arsenal-föredetting, Mathieu Flamini tar inte heller plats i matchtruppen. B-lagsforwarden Hugo Duro finns däremot med i Bordalás manskap, han har gjort 45 minuter i La Liga den här säsongen.

I hemmalaget är Sergi Darder tillbaka efter den obegripligt obegripliga utvisningen han drog på sig efter slutsignal mot Sevilla förra helgen. Viktigt för Rubi att ha honom uttagningsbar igen, speciellt i en sådan här match där man förväntar sig att styra spelet en del. Mot Barcelona blev det inte mycket av den varan. Ett av utropstecknen mot Barça var Adrià Pedrosa som spelade vänsterback i fembackslinjen på Camp Nou. Han finns inte med till kvällens match, något som gör mig lite besviken. Wu Lei fick inte starta senast, därmed kan vi räkna med en start för kinesen i den här matchen. Allt annat vore en skymf. Även Hernán Pérez borde finnas med i startelvan.

Vi har bra statistik hemma mot Getafe. Tre raka segrar och tre raka hållna nollor. Det ser vi gärna mer av ikväll.

Trolig laguppställning:

Diego López
Roberto Rosales – Naldo – Mario Hermoso – Dídac Vilà
Óscar Melendo – Marc Roca – Sergi Darder
Hernán Pérez – Borja Iglesias – Wu Lei
 
Matchen visas på Strive ikväll kl. 20.30.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2019-04-02 00:27:00
Author

Fler artiklar om Espanyol