Lagbanner
2019-09-01 19:00

Espanyol - Granada

Inför Espanyol - Granada

Inför Espanyol - Granada

Efter en enkel frammarsch genom Europa League-kvalets alla rundor är det nu dags för Espanyol att på riktigt ta tag i ligaspelet när nykomlingarna Granada hälsar på.

Eftersom Espanyols matcher i europakvalet inte riktigt har varit topp-prioriterade av de svenska tv-husen har det varit svårt att på riktigt få ett grepp om matcherna via diverse fulstreamar. Det man ska ta i beaktning efter sammanlagt 5-3 mot Zorya Luhansk, är att motståndarna faktiskt deltog i gruppspelet i fjol. Det var ingen lätt match, men 3-1 på hemmaplan gjorde att man kunde åka relativt avslappnade till Zaporizhia för att avsluta det påbörjade jobbet. Det är svårt att få ett grepp om matchen när bilden är usel, men över två matcher var Espanyol mycket bättre.

Förra helgen var jag upptagen på annat håll när matchen mot Alavés ägde rum, men efter att ha sett matchen i repris kan man dra en slutsats. Det fanns inte mycket att rapportera om. Två jämna lag och oavgjort var rättvist.

Nu däremot, bör Espanyol på riktigt börja fokusera fullt ut på ligaspelet. Det är ett landslagsuppehåll som väntar, och att gå in i det utan en seger vore extremt tungt. Motståndet är dagen till ära Granada, ett lag Espanyol historiskt sett haft det enkelt mot. Dagens hemmalag är obesegrade i åtta raka matcher mot Granada, och det är upp till en själv hur lätt man tycker att sådana saker väger i sammanhanget, men jag väljer ändå att tro på att historien har en betydelse i matcher som dessa.

Granada har precis som Espanyol inlett ligaspelet med en vinst och en oavgjord. Båda lagen har förlorat mot Sevilla, medan Granada kryssade med Villarreal i en fullständigt galen premiärmatch. Nyförvärvet Roberto Soldado är spännande, och har inlett säsongen starkt. Han är en otroligt bra bollhållare och kan förvalta bollinnehav på ett lysande sätt. Samtidigt vet han hur man får in bollen i motståndarnätet, och det blir något att se upp med för Espanyols backlinje ikväll.

Hemmalaget kommer till matchen med ett färskt anfallsförvärv i truppen. Jonathan Calleri har anslutit, och det kanske inte är ett tillskott som får motståndarhåren att resa sig av skräck. Personligen har jag en känsla av att det inte blir speciellt många mål från Calleri, men han får mer än gärna motbevisa mig. Förhoppningsvis får vi dessutom se mitt förstaval som mittbackspar för första gången under kvällen, nämligen Naldo och Fernando Calero. Calero som ser väldigt fin ut, och Naldo som är jättebra.

I övrigt blir det förmodligen en ganska väntad laguppställning. Jag hoppas och tror att Sebastian Corchia tar över högerbackspositionen från Javi López, och jag väntar mig Wu Lei från start.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2019-09-01 13:15:18
Author

Fler artiklar om Espanyol