Lagbanner
2019-09-22 14:00

Espanyol - Sociedad

Inför Espanyol – Real Sociedad

Inför Espanyol – Real Sociedad

Tätt mellan matcherna för hemmalaget när ett spännande Real Sociedad ska visa upp sin ungdomliga talang mot ett för närvarande svajigt Espanyol.

Motvilligt men plikttroget börjar den här artikeln med en liten blick tillbaka till torsdagens mini-fiasko mot Ferencváros i Europa League. Ungrarna tog ledningen tidigt i den första halvleken genom ett självmål av Javi López, och ett trubbigt Espanyol lyckades till slut få in en kvittering utan att direkt vara nära segern i slutändan. Det här var inte den starten David Gallego ville ha på europaäventyret, ett kryss hemma mot de lägst rankade motståndarna. Nu krävs bra resultat både mot CSKA Moskva och Ludogorets Razgrad. Två väldigt tunga motståndare på förhand.

Fantastiskt roligt är det däremot att följa årets upplaga av La Real. Två av nordens tre mest spännande spelare finns där, Alexander Isak och Martin Ödegaard. Den tredje får ändå sägas vara Erling Håland i Salzburg som kört över allt motstånd som en pansarvagn i säsongsinledningen. Hålands landsman Martin Ödegaard har gått från klarhet till klarhet hittills i La Liga. Hans vision, touch och lirkande passningar är det få som kan matcha, och jag vet att det redan nu finns Real Madrid-supportrar som tycker att norsken platsar i en vit huvudstadstrupp.

Alexander Isak har å andra sidan inte riktigt fått det att lossna ännu. Trots flera fina spelmässiga insatser har målen lyst med sin frånvaro, men om han visar lika bra intentioner fortsättningsvis är det bara en tidsfråga innan Isaks nätrassel blir ett frekvent inslag i SVT:s sportnyheter. Kombinationen av längd, styrka, snabbhet och genombrottskraft i djupled är extremt ovanlig i världsfotbollen, och det skulle inte förvåna mig om debutmålet kommer redan idag mot ett svagt försvar.

Espanyols senaste match i ligan blev till slut ett lyckat kapitel i en annars illa fungerande start på ligaspelet. Trots underläge vände man borta mot Eibar och fick sin första trepoängare för säsongen. Nu väntar tuffare motstånd och då gäller det att i första hand försöka hålla tätt. Det kommer vara omöjligt att försöka vända ett tidigt underläge mot Real Sociedad som är ett bättre lag än Eibar.

David López är glädjande nog tillbaka i truppen. Tredjekaptenen har varit borta länge med en ligamentskada i knät, men nu finns han tillgänglig för tränare Gallego. I övrigt är Naldo avstängd sedan han drog på sig sitt andra gula kort i slutskedet av Eibar-matchen. De gamla skadorna på Sébastien Corchia, Ander Iturraspe, Facundo Ferreyra och Pablo Piatti finns kvar. Den sistnämnde är däremot tillbaka i träning.

Det vore kul om Alexander Isak kom igång med målskyttet, men han får väldigt gärna vänta en vecka.

Matchen visas på CMore, och drar igång 14.00.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2019-09-22 12:07:00
Author

Fler artiklar om Espanyol