Lagbanner
2019-08-18 19:00

Espanyol - Sevilla

Inför Espanyol - Sevilla

Inför Espanyol - Sevilla

Då var det dags igen. La Liga har så sakteliga smugit igång, och nu är det dags för Espanyol att kliva in i hetluften när de helvita andaluserna Sevilla besöker Cornellà-el Prat under söndagskvällen.

Om La Liga har smugit igång är det inte i närheten av vad Espanyols säsong gjort. Hela fyra tävlingsmatcher har redan spelats, och dessa har ägt rum i Europa Leagues kvalspel. Laget har sett riktigt bra ut under de första omgångarna, och även fast man kanske inte ska dra allt för stora växlar av att vinna mot isländska Stjärnan och schweiziska FC Luzern är det ändå tävlingsnerver inblandade. Dubbelmötet med Stjärnan blev en ”one way road”. Det var väldigt låg kvalitet på motståndet, och det slutade 7–1 sammanlagt efter att Facundo Ferreyra gjort tre av sju mål.

I nästa runda trodde åtminstone jag att motståndet skulle steppas upp ett par nivåer när Espanyol lottades mot schweiziska Luzern. Men även här var det lekstuga, och 6–0 blev det hopräknade resultatet efter två möten. Nu väntar ett tuffare hinder. Det är ukrainska Zorya Luhansk som står för motståndet i den sista kvalrundan. Ett lag som var i gruppspelet för två säsonger sedan och vann mot bland annat Athletic Club.

En som figurerat i dessa kvalmatcher är Borja Iglesias, men det har dessvärre skett för sista gången. Anfallaren har kritat på för Real Betis, och nu ligger alla anfallsägg i Facundo Ferreyra-korgen. Även den finfine mittbacken Mario Hermoso har lämnat för Atlético de Madrid. Däremot har ersättande spelare kommit in, och det är ett par spelare jag verkligen ser fram emot att följa under säsongen. Matías Vargas har redan visat upp sig i den blåvitrandiga tröjan när han borta mot FC Luzern knorrade in ett skott i det bortre krysset, och har överlag sett extremt spännande ut i kvalmatcherna. Därutöver har den unge mittbacken Fernando Calero från Real Valladolid anslutit, och jag tror på fullaste allvar att han kan ersätta Mario Hermoso i kvalitet rakt av.

Kvällens motstånd har värvat mycket och släppt iväg mycket. Sevilla har som vanligt varit extremt aktiva på transfermarknaden, och har spenderat ca. 1,4 miljarder kronor på nyförvärv. Däremot har man sålt spelare för nästan 900 miljoner, och därmed är nettoinvesteringen på ca. 500 miljoner kronor, vilket får anses vara rimligt med Sevilla-mått mätt.

Wissam Ben Yedder har lämnat. Pablo Sarabia har lämnat. Quincy Promes har lämnat och Luis Muriel har lämnat. Det är ett antal högklassiga spelare man tappat, men ersättarna ser inte alltför pjåkiga ut. Rony Lopes från Monaco, Jules Koundé från Bordeaux, Moanes Dabbur från Salzburg, Lucas Ocampos från Marseille, Luuk de Jong från PSV och Óliver från Porto. Det är idel spännande spelare som tagit plats i den andalusiska truppen, och det ska bli intressant att följa det här lagbygget under säsongen.

Förhoppningsvis har Julen Lopetegui inte riktigt fått ihop spelargruppen redan till premiären, och ett uppvärmt och samspelt hemmalag får chansen att sno med sig poäng mot ett förmodat topp fem-lag.

En sak kan vi vara helt säkra på. Det är helt underbart att det är igång.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2019-08-18 11:57:38
Author

Fler artiklar om Espanyol