Lagbanner
2019-09-01 19:00

Espanyol - Granada
0 - 3

Pinsam insats satte punkt för en usel säsongsinledning

Pinsam insats satte punkt för en usel säsongsinledning

Ett håglöst, vekt och idéfattigt Espanyol såg sig besegrade av nykomlingen Granada på hemmaplan.

Klockan klämtade och visade 18.00. David Gallego annonserade sin laguppställning och det var precis den uppställning jag längtat efter att se. Sébastien Corchia tog plats på högerbacken. Fernando Calero och Naldo fick agera mittlås. Matías Vargas och Wu Lei fanns på topp. Allt bäddat för ett spännande, fräscht och nytänt Espanyol som nu skulle kliva in i säsongen på fullt allvar efter en månad av hattande mellan europakval och ligaspel.

En timme senare klämtade klockan ännu en gång, denna gång i samklang med domarens pipa som visslade igång drabbningen. Dagens motståndare Granada kom till matchen med samma poängutdelning som Espanyol, nämligen två. En förlust här för något av lagen skulle innebära en oerhört tung säsongsstart medan en vinst i sin tur kunde föra med sig en framtidstro och gott självförtroende in i landslagsuppehållet.

Granada var bättre än Espanyol över alla 90 minuter. Redan efter 13 minuter gjorde Antonio Puertas 1-0 för bortalaget efter en märkligt släppt retur av Diego López som annars brukar vara lugnet självt. Hunger, målmedvetenhet och positiva aktioner fanns bara hos ett av lagen. Det brukar bara kunna leda åt ett håll. Under halvtidsvilan hoppades man att Gallego skulle kunna skrika lite liv i sina mannar. Få dem att tro på det de själva gör. Om han försökte lyckades han inte över huvud taget.

Den andra halvleken innehöll två ytterligare mål av gästerna. Det första var en gåva från hemmalaget, och så får det inte se ut. Det andra desto snyggare i ett läckande hemmaförsvar. Bollar skänks iväg hit och dit. Felbeslut tas här och där. Anfallsspelarna kommer aldrig fram och det skapas inga lägen. Granada var bra på att hantera sina chanser när de väl dök upp och där måste man ge dem cred. Men det ska inte kunna släppas till så här många möjligheter mot ett på pappret sämre lag. Då är det något som står extremt snett till.

Kan europaspelet ha så här stor effekt på Espanyols spel? Är det rimligt att man som spelare klarar av att leverera i en match för att sedan se ut att ha drabbats av påssjuka i matchen därpå? Har David Gallego lagt alla ägg i en korg, för att på så sätt säkerställa gruppspel i Europa League under hösten? I sådana fall har jag en fråga till tränaren. Om vi inte klarar av att strida på två fronter nu, hur kommer det se ut under hela hösten när vi ska resa till Ryssland, Ungern och Bulgarien, och samtidigt hålla ställningarna i La Liga? Är truppen tillräckligt djup för det? Jag är väldigt tveksam över detta, och dagens insats såg ut att ge mig vatten på kvarnen.

Nu väntar ett VÄLBEHÖVLIGT landslagsuppehåll, och efter det måste det vara lite ordning på det här laget. Så här kan och får det inte se ut framöver.

Spelarbetyg (1-5).

Diego López (2): En vanligtvis ruggigt stabil målvakt som idag gav bort ett mål, men annars skötte sig relativt bra.

Sébastien Corchia (2): En av få som visar vilja och framåtanda i Espanyol. Visar att han är bättre än Javi López, och kommer att vara förstavalet på högerbacken.

Naldo (2): Det var inte Naldos bästa insats i den blåvitrandiga tröjan.

Fernando Calero (3): Tro det eller ej, men Calero var Espanyols bäste spelare i den här matchen. Hittar ofta fram med bollar genom motståndarlinjer och löser alltid situationer med bravur.

Dídac Vilà (1): För dålig. Längtar efter Adrià Pedrosa.

Victor Sánchez (1): Som lagkapten krävs mer. Han är lagkapten över ett lag som står för en pinsam insats. Då är man ingen bra kapten.

Marc Roca (1): Hans sämsta match någonsin. Ingenting funkade för Marc idag. Tyvärr. Kanske har transferryktena satt sina spår i psyket.

Óscar Melendo (1): Han kan inte komma undan med sin David Silva-lika spelstil utan att göra poäng längre. Kladdar för mycket på bollen och måste därför träna på att släppa den i tid. Dålig idag.

Matías Vargas (2): Visar vilja och kämpaglöd, till skillnad från många andra i det här gänget. Ledde inte till något idag.

Sergi Darder (1): Spelaren som har högst lägstanivå i laget sänkte den idag. Otroligt svag insats.

Wu Lei (2): Man kan inte skylla bristen på anfallsspel på Wu Lei idag. Han får en genomstickare att jobba med. En. Då är det inte honom det är fel på.

Spelarna som byttes in gjorde precis lika lite som alla andra bedrövliga spelare i hemmalaget.

Nästa match spelas efter uppehållet den 15:e september borta mot Eibar.

Olle Printzoprintz@hotmail.com2019-09-01 21:24:00
Author

Fler artiklar om Espanyol