Från Division 2 till La Liga – Finemans otroliga resa: ”Det betyder mycket att vara här”

Från Division 2 till La Liga – Finemans otroliga resa: ”Det betyder mycket att vara här”

Sebastian Fineman, 19 har blivit viral för sin flytt från Hittarps IK till Sevilla. Den unge anfallaren skriver ett ettårskontrakt med den spanska jätten. – Jag trivs bra i staden, jag trivs i laget, det är bra lagkamrater och bra tränare, säger Sebastian Fineman i klubbens pressmeddelande.

2023 flyttades Sebastian Fineman upp till A-laget i Hittarps IK, lite mer än ett år senare har han skrivit ett ettårskontrakt med storklubben Sevilla.

 – Det betyder mycket att vara här, det är en storklubb och en stor möjlighet för mig att visa vad jag kan göra på planen, förhoppningsvis slutar det bra, säger Sebastian Fineman.

Sebastian Fineman fick chansen att provträna med Sevilla genom Spanska Akademin Fotbollsförening och i somras imponerade han på klubben. Svensken kommer vara en del av Sevillas nystartade lag i den spanska nionde divisionen. Det nya laget blir Sevillas fjärde lag i spanska ligasystemet. C-laget spelar i femte divisionen, B-laget i tredje divisionen och A-laget i La Liga. Det nystartade laget är en satsning på utländska u19-talanger som Sevilla vill ha i sina system. I Sevillas pressmeddelande är Fineman väldigt nöjd över att vara i klubben.

– Jag trivs i staden, jag trivs i laget, det är bra lagkamrater och bra tränare. Vi har bra kemi, så hittills trivs jag, säger svensken.

Det är en stor skillnad mellan Spanien och Sverige enligt Sebastian, inte bara vädermässigt utan fotbollen också. 

– Jag tycker att den spanska fotbollen är mer teknisk och snabbare medan den svenska fotbollen är mer fysisk och det krävs mer styrka, men fotbollen här (Spanien red. adm) är vackrare att kolla på, säger Sebastian Fineman.

Hittills har det inte blivit någon match för Sebastian Fineman i sitt nya lag men han har ändå blivit ett känt namn i den svenska fotbollsvärlden. Hans flytt har uppmärkammats på både sociala medier och i de traditionella. 
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-10-08 21:54:00
Author

Fler artiklar om Spanien