Camp Nou, 2021-10-17 21:00

Barcelona - Valencia

Inför Barcelona - Valencia
Remember me?

Inför Barcelona - Valencia

Kanonmatch väntar på söndagskvällen! Valencia reser till Barcelona och Camp Nou.

Ikväll väntar stormatch uppe i Katalonien mot Barcelona. Ett Barcelona som är så olikt sig själv och som inte längre bär ett ansikte man känner igen. Det blir första gången på evigheter som vi möter Barcelona utan Messi och det både känns och har bekräftats under säsongen att i stort sett vilket lag som helst kan ge dom en match. Det är en dyster upplaga av laget som inlett säsongen och visst har avsaknaden av världens bästa fotbollsspelare påverkat dom, konstigt vore det annars.

Nu har dock Barcelona fått tillbaka en hel del stora namn från skadelistan som sannerligen kommer göra entré mot Valencia. Ansu-Fati väntas starta, Sergio Aguero ska vara tillbaka och Jordi Alba likaså. Spelare som såklart förstärker laget oerhört mycket. Frågetecken kring högerbacken Dest som skadade sig under landsslagsuppehållet men har tränat med laget sedan återkomsten. Vi får se om denna Koeman-upplagan av Barca sprattlar till liv ikväll.

Frånvarande i Barca: Araujo, Braithwaite, Pedri och Dembele.

Trolig startelva Barcelona:
Stegen
Dest - Pique - Lenglet- Alba
De jong -Busquets
Fati – Coutinho – Gavi
Depay

Valencia likt Barcelona har flera spelare tillbaka efter skador. Flera viktiga spelare likt José Gaya, Carlos Soler och Thierry Correia. Vi ser tydligt på resultatraden dom senaste matcherna hur mycket dessa herrar betyder för Bordalas och Valencia. Dom kan utan överdrift vara skillnaden på om det blir seger eller förlust. Avstängd är Omar Alderete och kvar på skadelistan finns för alltid Cristiano Piccini.

Vi bevittnade Bordalas första riktiga test mot Real Madrid. Vi ledde länge, spelade jämnt och var klart det bättre laget i 80 minuter. Nu är dom flesta av dom spelare som gjorde det möjligt mot Real tillbaka igen, och jag hoppas innerligt att vi återigen kan studsa tillbaka och göra en prestation som åtminstone gör att man kan känna någon form av stolthet över laget.

Trolig startelva Valencia:
Cillessen
Correia – Paulista – Diakhaby – Gaya
Soler – Hugo G – Wass – Hugo D
Guedes – Maxi


Vad: La Liga omgång 9
Var: Camp Nou
När: Söndag 17/10 21.00
Hur: Cmore

Amunt!

Joakim Gidlund2021-10-17 09:45:06
Author

Fler artiklar om Valencia