El Sadar, 2021-09-12 16:15

Osasuna - Valencia

Inför match: Obesegrade Valencia

Inför match: Obesegrade Valencia

Ett spännande möte väntar till helgen när spanska ligan tvåan gästar Osasuna. Efter en lovande inledning på säsongen kom ett landslagsuppehåll som kändes olägligt. Vi får hoppas att detta inte sätter några käppar i hjulet för Bordalás mannar, och att laget kan fortsätta på inslagen väg.

Några saker av positivt inslag vi iallafall kan ta med oss från detta (evigt varande) uppehåll, är att ett antal av våra spelare stod för starka insatser i sina respektive landskamper. Soler nätade mot både Sverige och Georgien, Gaya detsamma mot sistnämnda motstånd, och Wass stod för två assist i Danmarks 5-0 seger mot Israel. Detta i kombination med att nytillskott fått lite tid att komma in i laget, gör att uppehållet haft några positiva uppsidor. 

För Valencia har varit aktiva detta fönster. Marcos Andre, Dimitri Foulquier, Helder Costa är alla namn på spelare som kommit in under de senaste veckorna. Guedes, som ryktades väldigt starkt till Wolverhampton blev kvar. Vilket innebär att inga pengar rullat in på kontot för spelarförsäljningar, då ledningen valt att släppa både Gameiro och Kang-in Lee gratis. 

För att ta förutsättningar inför söndagens match, kan det vara värt att nämna att Osasuna även dem öppnat starkt. Två oavgjorda matcher mot Real Sociedad och Celta Vigo skrivna 0-0, efterföljdes av en 2-3-seger mot Cadíz, och laget befinner sig för närvarande på 8:e plats i tabellen. 

Valencia å andra sidan, har hittills två vinster och ett oavgjort resultat. Men inför morgondagens match finns det en chans att startelvan skulle kunna se annorlunda ut jämfört med matcherna som spelats hittills. Både Alderete och Gomez var med i landslagstrupper till Copa America kvalspel så sent som igår, och anslöt till laget under lördagen. Gaya har dragits med lite små skavanker, men bör komma till start. 

Detta öppnar potentiellt upp möjligheter för några av våra nyförvärv att ta plats från start, då Bordalás har ett val att göra mellan Foulquier och Lato, ifall det nu skulle vara så att Gaya inte är tillgänglig från start. Samtidigt som det även finns en chans att vi får se vår nya brasse uppe på topp om Gomez inte är hundra imorgon. Detsamma gäller mittbacks positionen, där Bordalás inväntar besked från Alderete. Annars blir det Diakhaby som tar plats i mittlåset bredvid Gabriel.
Ett frågetecken finns även kring målvakts positionen, där blandade rykten kring Mamas vara eller icke vara dykt upp.

Ifall jag drar iväg en kvalificerad gissning tror jag dock att startelvan kan bli densamma som senast. 
Dvs:
                    Mama
Correia-Gabriel-Alderete-Gaya
Soler-Wass-Guillamon-Cheryshev
         Guedes-Gomez

Var: Estadio El Sadar
När: 16:15
Sändning: C More

Amunt!!





 

Viktor Lindberg2021-09-11 16:23:18
Author

Fler artiklar om Valencia