Abanca-Balaídos, 2021-12-05 21:00

Celta Vigo - Valencia

Inför: RC Celta de Vigo - Valencia CF

Inför: RC Celta de Vigo - Valencia CF

Mot kvällen möter Valencia ett Celta Vigo på bortaplan. Båda lagen befinner sig på den nedre delen av tabellen, och lär vara sugna att ändra på det faktumet. Det är upplagt för en spännande match på Estadio de Balaídos, där båda sidor är i akut behov av tre poäng.

Diakhaby och Foulquier är båda två avstängda till kvällens match, efter flera gula kort. På högerbacken räknar jag med att Piccini ersätter Foulquier. Lite mer intressant är mittbackspositionen. På presskonferensen nämnde Bordalas att en junior vid namn Cesar Tarrega är en möjlighet bredvid Alderete. Samtidigt som Guillamon med tidigare erfarenhet på den positionen också tas upp. I en sådan här viktig match känns det mer rimligt att lyfta in en spelare med större erfarenhet, och det talar för Hugo i mittlåset. 

I hemmalaget återfinns en gammal bekantskap i Santi Mina. Det har alltid funnits mycket potential i den grabben. Men i Valencia hittade han aldrig riktigt rätt. I Celta har han under årets säsong varit startspelare, där han på 14 matcher stått för 5 mål och 2 assist. Tillsammans med den alltid farlige Aspas på topp lär de sätta stora krav på en nykomponerad backlinje. Där får vi se upp. 

I anfallet behöver det börja produceras mer poäng. Ingen av våra strikers har gjort över 4 mål den här La-liga sessionen. Oerhört undermåligt för ett lag vars förhoppningar är att utmana i toppen. Maxi har blivit bänkad av den anledningen. Nu är det dags att våra andra alternativ inkasserar lite poäng. Guedes har varit en av våra allra bästa spelare, men 3 mål och 3 assist som stjärnanfallare är lite lite. O även fast defensiven är lagdelen som varit mest problemartad, är faktum så att en mittfältare just nu leder vår interna skytteliga. 

Ett par segrar de närmaste matcherna lär nog behövas för en alltmer löst hängande Bordalas. Nu har vi fyra (sett till tabelläget) lättare matcher på rad, innan vi återigen går in i en period där vi möter mycket topplag. Vi har tappat alltför mycket poäng mot de sämre lagen, och känslan har varit att vi haft problem när det är vi som ska styra matchbilden. Vi är bra när vi tillåts rikta in oss på försvarsspel och kontringar. Men när det är vi som ska styra bollinnehavet blir vi lätt sårbara. Förhoppningen är att detta är något Bordalas och övrig tränarstab själva sett, och arbetar stenhårt med för att förändra. 

Valencia potentiell startelva: 
Cilessen
Piccini - Alderete - Guillamon - Gaya
Soler - Wass - Racic - Costa
Guedes - Duro

Var: Estadio de Balaídos
När: 21:00
Hur: C More

Amunt!!

Viktor Lindberg2021-12-05 11:03:21

Fler artiklar om Valencia