Inför: Real Madrid – Barcelona

Inför: Real Madrid – Barcelona

Världens största fotbollsmatch ska spelas igen och den här gången är det Copa Del Rey som står på spel. Bäst av två möten är vad som gäller och första matchen ska spelas på Santiago Bernabeu. 

Real Madrid
Real Madrid har verkligen den här säsongen varit en berg-och-dal-bana. Vi får bevittna världsklass prestationer likt matchen mot Liverpool, för att därefter hamna i ett antiklimax där Atletico Madrid inte besegras på hemmaplan trots en man mer. Spelarna fluktuerar i sina prestationer och det är inte alltid givet att samma spelare kan prestera vecka in och vecka ut. Nu är det mycket kvar av säsongen och det finns tunga titlar att vinna, men för att det ska bli titlar krävs det jämnare prestationer. Copa Del Rey kan dessutom visa sig vara en mycket viktig titel om Barcelona lyckas hålla ut hela vägen i ligaspelet.  Real Madrid är inte kända för att vinna Copa Del Rey, det finns helt enkelt inte motivation för det. Senast klubben vann Copa Del Rey var 2013/14 säsongen. I en klubb som Real Madrid är Champions League allt, men just nu borde all fokus vara på att vinna Copan. Därför är det viktigt att få med sig ett bra resultat i den första matchen, spelarna borde vara motiverade inför hemmapubliken. Ursäkter ska inte existera i ett El Clasico och när en titel står på spel. För att vinna mot Barca krävs en bra matchplan av Ancelotti som senast inte hade en bra matchplan. Ancelotti rörde om för mycket i grytan och det blev bara plottrigt och tempofattigt.  Spelarna synkade inte ihop med varandra och Ancelottis mannar älskar lite för mycket att vakna till i ett senare skede av matcherna. Mot Barcelona gäller det att börja bra från minut ett, inte minut 70. Ett bättre bolltempo och skarpare skärpa i sista tredjedelen är viktigt om det ska bli ett bra resultat mot Barcelona. Där ser jag gärna att Ancelotti inte mixtrar för mycket, spela de formstarkaste spelarna och gärna på sina rätta positioner. När väl Real Madrid har bollen gäller det att behålla den i laget och inte ge bort onödiga bollar. Tchoumeni är tillbaka i laget och jag tänker att Kroos hamnar på sin rätta position och marängerna bör kunna se till att Barca spelarna hamnar ur sina positioner och att de inte får rulla alltför mycket boll. Modric kommer att vara avstängd i nästa ligamatch och kommer säkert att spela från start. Ett mittfält med Kroos, Modric och Tchouameni ger Madrid ett lugn. Återigen, om Madrid ska vinna det här gäller det att spelarna är påkopplade och är skarpa från minut ett. Valverde och Vinicius kommer vara viktiga i omställningarna, har de två en bra match kommer Madrid att säkerligen få med sig ett bra resultat.

Detta hade Ancelotti att säga på presskonferensen:

”Copa Del Rey är viktig för oss.”

”Hämnas på Barcelona? I supercupen stod vi för många misstag. Vi kommer inte att göra det igen.”

”Hazard mår bra, han tränar. Han vill spela och förhoppningsvis kan han få några minuter kommnade matcher.”

Trolig startelva mot Barca: 
       
       
Courtois

Carvajal Militao Rudiger Nacho

Modric Tchouameni Kroos

Valverde Benzem Vinicius


Barcelona
Barcelona har också blandat och gett på sistone. Uttåg mot Manchester United i Europa League och förlust mot Almeria i ligaspelet. Men innan dessa två matcher hade laget gått som tåget i ligan, speciellt när nyckelspelarna levererar. Barcelona har vunnit 73% av deras matcher i La Liga med Pedri sedan hans första säsong i klubben.  Utan spanjoren har Barcelona vunnit 45% av sina matcher, det visar bara hur viktig Pedri är för katalanerna. Även en viss Lewandowski kommer inte till spel, målmaskinen som har gjort 15 mål för sitt Barcelona i La Liga. Dembele är fortfarande skadad och även han saknas för Barca. Ja ni förstår, det är ett Barca utan sina nyckelspelare och det kommer krävas en kollektiv insats från Xavis mannar om de ska få med sig ett bra resultat från Santiago Bernabeu.

Detta hade Xavi att säga på presskonferensen:

”Jag tror att den här semifinalen kommer att avgöras i den andra matchen på Camp Nou. Det här är ett gyllene tillfälle att nå finalen och vinna titeln.”

”En vinst imorgon skulle vara fantastiskt för oss, men vi har ett svårt motstånd framför oss, jag insisterar på att de är favoriterna.”

”El Clasico är den bästa matchen i världen.”



Barcas troliga startelva mot Real Madrid:
        Ter Stegen
Kounde Araujo Christensen  Balde

 De Jong Busquets Roberto Gavi

  Raphinha Torres

När: 2023-03-01 
Tid: 21.00 
TV: Sportbladet (Plus) 
Domare: José Luis Munuera Montero
Arena: Santiago Bernbeu 

HALA MADRID Y NADA MAS! 
 
 

Mehran MahmoudiMerreM892023-03-01 20:28:43
Author

Fler artiklar om Real Madrid