Inför Real Madrid - Celta Vigo

Inför Real Madrid - Celta Vigo

Toppen av La Liga möter toppen av kvalstrecket i en söndagskamp där en vinst innebär lite extra luft mellan konkurrenterna bakom för båda lagen. 

Dags för match igen! Ett Real Madrid som inte ser helt övertygande ut tar sig an nedflyttningshotade Celta Vigo. Detta är en match som marängerna behöver visa framfötterna i och ge oss så stora chanser som möjligt att säkra en ligatitel så tidigt som möjligt för att sedan kunna satsa fullt på slutspelet i Champions League. 

Real Madrid kommer från två raka oavgjorda matcher där man först spelade 2-2 mot Valencia i en match som var kontroversiell från många olika synvinklar, för att sedan spela 1-1 mot Leipzig i en match som kvalificerade Los Blancos till Champions Leagues kommande slutspelsrunda. 
Los Blancos har den näst bästa hemmastatistiken i La Liga den här säsongen, där har man tagit 35 poäng på 13 matcher med en imponerande rad av 11 vinster och två oavgjorda, och man har bara släppt in sju mål på Bernabéu under hela 2023-24-säsongen.
Real Madrid jagar titlar i både  La Liga och Champions League den här säsongen, och det förväntas att segertåget fortsätter mot både Celta och Osasuna innan landslagsuppehållet. Tre poäng idag skulle ge Real Madrid en bekvämare distans till Girona och Barcelona nedanför. 

Celta behöver också poäng denna helg, men av helt andra skäl. Rafael Benitez lag ligger för närvarande på 17:e plats i tabellen, fem poäng över nedflyttningszonen med 11 matcher kvar. Man har haft svårt att hitta kontinuitet den här säsongen, med fem segrar, nio oavgjorda och 13 förluster på 27 matcher, vilket gett 24 poäng, innebär att de definitivt är inblandade i en nedflyttningsstrid. Benitez lag har samlat fyra poäng från sina två senaste matcher mot Cadiz och Almeria, med Oscar Mingueza som gjorde det avgörande målet i andra halvlek mot bottenlaget senast.

Celta har tagit 11 poäng på bortaplan den här säsongen, vilket inte är katastrofalt, men de har inte lyckats besegra Real Madrid i Spaniens högsta liga sedan maj 2014 och har blivit besegrade i de senaste sju La Liga-matcherna mellan lagen. Därefter får man säga att allt annat än en seger för Real Madrid ikväll skulle vara ett stort nederlag. 

Efter den kontroversiella matchen mot Valencia så saknar Real Madrid Jude Bellingham som fick ytterligare avstängning på grund av det han sa till domaren efter slutsignalen. Utöver det så är truppen sig lik. 

Möjlig elva:
Lunin;
Carvajal, Rudiger, Tchouameni, Mendy;
Valverde, Modric, Kroos; 
Diaz, 
Rodrygo, Vinicius

Nu hoppas vi på att vi tar tre poäng med en övertygande insats. Dags att bygga momentum och självförtroende inför slutet av säsongen. Ligan och CL är fortfarande i våra egna händer, dags att gasa! 
Avspark 18:30!

Simon Johansson2024-03-10 15:05:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid