Santiago Bernabeu, 2023-05-09 21:00

Real Madrid - Manchester C

Inför: Real Madrid - Manchester City
Det kommer att bli intressant att följa Vinicius dueller mot Kyle Walker ikväll.

Inför: Real Madrid - Manchester City

Real Madrid tar emot Manchester City i första omgången av årets semifinaler i Champions League. Vi kollar på hur Real Madrid kan komma att forma sitt lag med tanke på Rodrygos fina form och vilka hot vi ser hos motståndarlaget.

Äntligen är det dags för matchen som vi har längtat efter så länge: semifinal i Champions League på Santiago Bernabeu! På planen kommer världens två starkaste lag att stå mot varandra och göra allt i sin makt för att ge sig själva det bästa möjliga utgångsläget inför den avgörande returen som spelas i Manchester 17/5.

Till matchen kommer hemmalaget som nykrönta mästare av Copa del Rey, den spanska cupen, efter att ha slagit Osasuna i en frejdig och underhållande match. Något stort firande blev det inte då laget direkt fick ställa om fokus till kvällens match.

Real Madrid
Hur Carlo Ancelotti väljer att forma laget är alltid ovisst inför stora matcher. Blir det gamla vanliga eller väntar det någon överraskning? Det får vi se. 
Underbarnet Rodrygo Goes ses normalt inte som en startspelare men efter sina senaste prestationer och inte minst efter sina två mål mot Osasuna så bör han vara aktuell för en startplats. På vems bekostnad är dock den stora frågan. Federico Valverde är Ancelottis go-to spelare i stora matcher och ifall Rodrygo fick starta istället för Valverde på högerkanten vore en överraskning. I Spanien sägs det att Tchouameni får starta på bänken till fördel för Rodrygo. Vidare är frågan hur Ancelotti väljer att forma backlinjen. Med tanke på att Eder Militao är avstängd så råder det inga större tvivel kring att det lär bli firma Rudiger - Alaba som mittbackar. Det krävs ingen Einstein för att räkna ut vem av dessa två som Erling Haaland kommer att söka upp i duellerna. Vänsterbackspositionen lär, därav, bli ockuperad av den fantastiske Eduardo Camavinga

Manchester City
Medan Real Madrid kommer direkt från en cupvinst befinner sig Manchester City i slutspurten av Premier League. Med en match mindre spelad har man en poäng ner till tvåan Arsenal. Varje match är en final för City framöver och ett dåligt resultat i antingen ligan eller Champions League kan kosta en titel.
Senaste ligaomgången som spelades i lördags var dock en enkel historia för City. Efter knappa 30 spelade minuter ledde man med 2-0 och i slutet av matchen hade de ljusblåa haft hela 81% bollinnehav och 18 skott mot mål. Därav är det inget slutkört City som kommer på besök till Bernabeu. Vidare ska det inte råda några större frågetecken kring laget och spelarna i Citys trupp. Att nämna farliga spelare är överflödigt då hela världen vet precis vad Pep Guardiolas grabbar är kapabla till. 

Eventuella startelvor
Real Madrid:

Courtois 
Carvajal - Rüdiger - Alaba - Camavinga
Modric - Tchouameni - Kroos
Valverde - Benzema - Vinicius

I spansk media spekuleras det dock om att laget kommer att formas enligt följande:
Courtois

Carvajal - Rüdiger - Alaba - Camavinga
Valverde - Kroos - Modric
Rodrygo - Benzema - Vinicius

Manchester City:
Ederson 
Walker - Dias - Akanji
Gundogan - Stones - Rodri
Silva - De Bruyne - Grealish
Haaland

Startar City enligt ovan kommer det bli ytterst intressant hur Ancelotti gör för att lösa det numerära underläget centralt på planen.

Saker jag kommer att hålla ögonen på under matchen:
- Haalands dueller mot Alaba.
- Citys numerära övertag centralt.
- Vinicius dueller mot Walker.

¡Hala madrid!

Marcos Riverosmarcos.riverossalazar@hotmail.commarcosriveros_2023-05-09 16:00:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid