Santiago Bernabéu, 2022-05-12 21:30

Real Madrid - Levante

Inför Real Madrid mot Levante – får Marcelo fira sin födelsedag med seger?
Real Madrid torskade Madridderbyt förra helgen. Blir det revansch mot Levante?

Inför Real Madrid mot Levante – får Marcelo fira sin födelsedag med seger?

Efter förlust i Madridderbyt förra helgen ställs, de redan klara ligasegrarna, Real Madrid mot Levante på hemmaplan. Utöver det är det även kapten Marcelos 34:e födelsedag idag. Grattis!

Mötet med Atletico Madrid förra helgen blev en rätt slätstruken historia. Bland prestationerna i Los Blancos fanns det tyvärr ingen som stack ut på ett positivt sätt. Vilket i förlängningen resulterade i en rättvis seger för Diego Simeones rödvita gäng.

Med tanke på att Real Madrid, trots att man redan säkrat ligasegern, har en hel del kvar att spela om i vår så är de återstående ligamatcherna en fin chans att hålla uppe matchtempot. Därtill ger ligaspelet Ancelotti möjligheten att ge många spelare speltid samt att fortsätta bygga på lagmoralen. Vilket kan bli utslagsgivande, eftersom den visat sig bli avgörande gång på gång under vårens matcher i Champions League.

Levante kommer till matchstart med en viktig seger, mot Real Sociedad, i ryggen.  Segern gav Valencialaget viktiga poäng i bottenstriden, eftersom laget just nu befinner sig längst ner i Så matcherna mot gänget från Valencia är allt som oftast tighta nuförtiden. 
 med 6 poäng upp till säker mark. Därtill har man en match färre spelad än två av sina tre bottenkonkurrenter. Att Levante befinner sig så långt ner i tabellen som de gör är något av en överraskning. Laget har nämligen endast spelat i Segundan en säsong sedan 2010. För poäng ikväll kan det dock behövas att kaptenen, anfallare och största stjärnan, Morales presterar på topp.

Bortalaget äntrar dock gräsmattan på Santiago Bernabeu med ligans fjärde sämsta bortafacit. Någon lätt match lär det dock inte bli för Marängerna från Madrid eftersom matcherna mot gänget från Valencia allt som oftast är jämna nuförtiden. 
När man möttes tidigare denna säsong slutade matchen 3-3, och när man möttes i Madrid förra säsongen slutade mötet med en uddamålsseger för bortalaget. Real Madrids senaste hemmaseger mot Levante kom således i september 2019. 
Lägg även till att gästerna spelar med kniven mot strupen medan hemmalaget inte har så mycket att spela för, förutom matchform och upprätthållande av god lagmoral. 

I Real Madrid saknas en lång lista av spelare. David Alaba, Isco, Gareth Bale, Marcelo, Dani Ceballos, Dani Carvajal och Marco Asensio saknas nämligen allihop. Ancelottis startelva förväntas därför bestå av bland annat Karim Benzema, Vinicius Junior, Thibaut Courtois och Luka Modric.

I Levante saknas bland annat Jorge de Frutos, Roberto Soldado och Shkodran Mustafi. 

Förväntade startelvor: 
Real Madrid (4-3-3): Courtois, Mendy, Nacho, Militao, Vazquez, Casemiro, Modric, Valverde, Vinicius, Benzema och Rodrygo.

Levante (5-3-2): Cardenas, Miramon, Rober, Duarte, Ruben Vezo, Son, Radoja, Pepelu, Campana, Dani Gomez och Morales. 

Var? Madrid, Santiago Bernabeu.
När? Ikväll, 12 maj, klockan 21.30.

Förväntat slutresultat? 1-1.

Hala Madrid! 

 

Rico Liljedahl liljedahlrico@gmail.com2022-05-12 15:55:09
Author

Fler artiklar om Real Madrid