Santiago Bernabeu, 2023-11-05 21:00

Real Madrid - Rayo Vallecano

Inför Real Madrid – Rayo Vallecano

Inför Real Madrid – Rayo Vallecano

Hemmamatch och derby av den mindre sorten väntas att spela på söndagen, Real Madrid med en seger i El Clasico i ryggen anförda av så som många gånger denna säsong Jude Bellingham så toppar man ligan. Gästande Rayo kommer från en kryssmatch mot Sociedad där Bebe räddade poängen i 91:a minuten. I Toppen har Real Madrid och lite från ingenstans Girona samlat ihop 28 poäng och skaffat sig en liten lucka till Barcelona och sedan tätt följande Atletico Madrid som har en match i handen på de övriga, fr

I Toppen har Real Madrid och lite från ingenstans Girona samlat ihop 28 poäng och skaffat sig en liten lucka till Barcelona och sedan tätt följande Atletico Madrid som har en match i handen på de övriga, frågan är om luckan blir större, står sig eller mindre för något av lagen efter helgens omgång. 
Efter förra veckans omgång har det delats ut Balon d’or och 2023 års pris togs hem av Leo Messi men i Madrid så firades det att Jude Bellingham mycket förtjänt tog hem Kopa Trophy och att Vinicius prisades med Socrates pris. Efter matchen kom även uppgifter att Tchouameni kommer att saknas en tid framöver som man får anse blir ett tungt bakslag då fransmannen varit i gott slag men om tiden ska vara någon för en skada så är det nu då spelschemat är fördelaktigt, öppnar detta upp för Camavinga? Bör göra det.

Real Madrid har just nu en drömchans att koppla grepp om ligan med Rayo först ut som hinder, men lätt blir det nog inte då det alltid finns en liten derbykänsla och att bortalaget har en helt okej start på årets ligaspel och placerar sig på en 7e plats i den tajta ligatabellen. Ett Rayo som på senaste tiden har haft svårt att vinna utan prenumererar på kryss, på de senaste sju matcherna har man fem stycken kryssmatcher samt två segrar, tyvärr för deras del tror jag det blir svårt att undvika en förlust på Bernabeu. Liten fun fact är att förra säsongen vann dessa lag en match vardera mot varandra i ligaspelet annars rent historiskt har Real Madrid ett tydligt övertag på Rayo


Tankar om truppen
I med Tchouamenis frånvaro tror jag att Camavinga får chansen från start på det defensiva mittfältet, slaget om vänsterbacksplatsen fortsätter samt vem som fansen vill se starta och vem som faktiskt får starta i anfallet bredvid Vini. Nu är Ancelotti inte känd för att rotera men nu när schemat är som det är så skulle jag gärna vilja se efter hans starka insats senast Luka Modric starta före Kroos för att vila tysken, samt hoppas jag faktiskt få se Joselu från start framför en fortsatt kalla Rodrygo. Fran som möter sin gamla klubb skulle nog mer än gärna spela men jag anser att Mendy bör få alla tänkbara minuter som finns att tillgå för att nå sin toppform, fransmannen hade ett svagt El Clasico men vi alla vet vad han går för och jag tror inte ett byte där gör honom gott. Namnet på många läppar tror jag stavas Arda Guler som väntas få debutera i helgen efter att ha fått starten förstörd av en skada han ådrog sig på försäsongen,  jag förväntar mig att få se iaf 20 minuter från den unga turken. Jag tror på att den faktiska elvan blir enligt nedan.


Potentiell Startelva för Real Madrid:
                      Kepa
Carvajal Rudiger Alaba Mendy
                 Camavinga
        Valverde           Kroos
                  Bellingham
         Rodrygo            Vini Jr


Spelare i behov av minuter:
Brahim Diaz och Ceballos skulle vara två högt prioriterade namn i min bok som förtjänar att få en halvtimme för att hållas matchredo och faktiskt i den förstnämnda så har det inte varit topprestationer från någon anfallare såhär långt.  Innan var jag inne och snuddade vid Arda Guler och hela Santiago Bernabeu har väntat för att se denna unga talang debutera, kan han vara svaret på högerkanten som vi sökt efter? jag vill tro det, och är det så bir Brahims väg till fotboll allt längre ifrån Bernabeus gräs.

Slutord:
Nu är det läge att dra ifrån och koppla grepp om ligan, bra spelschema och att ge oss bra förutsättningar till våren nu när Atletico ser läskigt starka i år, denna chans får inte glida Ancelotti och laget ur händerna. Jag vill nog säga att denna period blir den viktigaste för säsongen om ligatiteln ska firas på Cibeles i Maj eller inte. 

När: Söndag
Tid: 21:00 
Arena: Santiago Bernabeu 
TV/Stream: TV4 Fotboll, TV4 Play 
 

Kevin Holmberg Morenoangryblackman882023-11-03 11:48:21
Author

Fler artiklar om Real Madrid