Ramón de Carranza, 2021-10-02 18:30

Cádiz - Valencia
0 - 0

Jobbigt kryss mot Cadiz

Jobbigt kryss mot Cadiz

Sista matchen innan lanslagsuppehållet handlade bara om tre poäng. Båda lagen va ute efter att segla in i vilan med vind i seglen

Valencia startade matchen med förväntad uppställning, frågetecknen fanns kring ytterbackarna men Toni Lato och Folquier fick förtroendet igen från start. Många av oss hade gärna sett Vazquez istället för Lato . En intetsägande första halvlek såg Alderete ta ett gult i minut 13 vilket betyder att han missar nästa match mot Barcelona. I övrigt finns det inget att rapportera, ställningskrig med nåt skott från Daniel Wass är det enda att notera.

Andra halvlek var inte mycket bättre. Spelarna krigar som förväntat men udden saknas och saknaden av offensiva intentioner är påtaglig. Bordalas byter in Racic mot Guillamon och Diakhaby mot Alderete utan att matchbilden förändras. Och frågan har varit om Valencia har en bänk som kan förändra en matchbild, svaret är tyvärr nej. Visst har vi en startelva som kan neutralisera en match mot Cadiz borta men bänken är iskall.

En poäng borta mot Cadiz är isolerat ingen katastrof men sätter man det i ett sammanhang så är det nog exakt dessa poängtapp som kommer att kosta oss en strid om europaplatser. I slutändan skapade vi tillräcklig med chanser för att ta tre poäng men när skärpan inte finns där så kostar det oerhört mycket.

Nu väntar ett landslagsuppehåll och sen en match mot Barcelona. Hoppas att trenden vänds nu för annars är det en minikris som väntar runt hörnet. Inte för att Bordalas hänger löst, mer för att uppgivenheten riskerar att skapa ett kaos. Och tyvärr har vi sett alldeles för mycket av den varan i Valencia på sistone.

Amunt!
 

Markus Timonen2021-10-03 08:23:00

Fler artiklar om Valencia