Krönika: Det var din sista chans, Kylian Mbappé
Kylian Mbappé hade chansen att gå till Real Madrid, men tog den inte.

Krönika: Det var din sista chans, Kylian Mbappé

Vi fick slut veta. Kylian Mbappé stannar i Paris Saint-Germain efter att ha nobbat Real Madrid i sista stund. Givetvis tråkigt rent sportsligt men det visar vad för typ av person han är och det är oerhört skönt att denna soppa är över.

Då var den äntligen över. Dokusåpan kring Kylian Mbappés framtid tog igår slut när han valde att förlänga med Paris Saint-Germain. Efter att Real Madrid fick sitt monsterbud på Mbappé nobbat av PSG förra sommaren har dagarna, veckorna och månaderna gått med nya rykten hela tiden. Men de flesta var till slut överens om att Mbappé hade valt Real Madrid som destination när kontraktet skulle gå ut i sommar då han hade gett Florentino Pérez ett muntligt ja. 

Men de senaste dagarna började det pratas om att PSG fortfarande var med i racet efter att ha erbjudit helt otroliga summor under en sista förhandling. PSG var också iväg på en Qatar-resa och uppgifter säger att Mbappé ändrades helt efter den. Från att ha varit inställd på Real Madrid under nästan en hel säsong till att tvärvända. Man undrar vad som egentligen skedde under de dagarna.

Visst hade Real Madrid blivit bättre med Kylian Mbappé i laget. Men så som säsongen har utvecklat sig är det tydligt att Mbappé hade behövt Real Madrid mer än vad Madrid behöver Mbappé, om han nu hade velat nå den allra högsta toppen. 

Självklart är det en besvikelse och frustration att det blev som det blev men jag tycker att hela situationen visar hur stökigt det är runt den franske stjärnan och något att akta sig för. Hans entourage sägs ha njutit av hela situationen och är man inte redo att göra allt för Real Madrid så ska man knappast bära den tröjan. 

Nu får han istället fria händer att göra lite vad han vill i PSG. Vi har sett hur Neymars karriär dalade i och med inflytandet han fick i den franska klubben och vi kan ju bara tänka oss hur mycket Mbappé kommer kunna säga till om. Det är inte bara enormt mycket pengar han kommer att tjäna (drygt sex miljarder på tre år) utan han ska även få vara med i rekryteringen av tränare och spelare. De håller på att skapa ett monster och vem/vilka kommer vilja förhandla med PSG och Mbappés representanter om tre år när det är dags igen?

I Real Madrid kan man också bli otroligt rik. Men i Real Madrid spelar man för att vinna de största titlarna och bli bäst i världen. Där pressen att leverera finns varje dag. Och det är uppenbarligen något som inte passar alla. För Mbappé var det viktigare med en fet summa pengar och en roll som spelande sportchef.

För det här var din sista chans, Kylian Mbappé. Dina möjligheter att spela i Real Madrid har även funnits tidigare men kommer aldrig att komma tillbaka. Detta är ett svek som supportrarna aldrig kommer att förlåta.

Men samtidigt, vi kommer att klara oss från den här missen. Värre saker har hänt. För fyra år sen kom chocken när Cristiano Ronaldo lämnade klubben och i fjol försvann Sergio Ramos. 

Nästa vecka spelar vi Champions League-final som nyblivna ligamästare, med världens farligaste anfallsduo.

Real Madrid kommer alltid tillbaka och ingen är större än Real Madrid.

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2022-05-22 12:55:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid