La Liga vägrar delta på möten
Tebas, Aganzo och Rubiales är fortfarande långt ifrån ense

La Liga vägrar delta på möten

Det öppna kriget mellan ligan, förbundet och spelarfacket eskalerar allt mer.

Jag har tidigare skrivit en del om debaclet mellan La Liga (LFP), spanska fotbollsförbundet (RFEF) och spelarfacket (AFE). De tre organisationerna kan överhuvudtaget inte komma överens och mer om det kan ni läsa här. Sedan min senaste artikel har de interna bråken ökat än mer och det har lett till att La Liga nu vägrar delta på fotbollsförbundets möten gällande Covid-19.

Det var i torsdags som nyheten gick ut att ljudinspelningar från mötet mellan LFP, RFEF och AFE hade läckt ut. AFE anklagade RFEF för detta och fotbollsförbundet avslöjade ganska snart efter anklagelsen att det mycket riktigt var de som hade läckt inspelningar från mötet. Samtidigt som RFEF erkände valde man också att, i sin tur, anklaga AFE för att ha en ”dold agenda”. Den långa anklagelsen från RFEF mot AFE kan ni läsa här. I korthet kan man summera det med att RFEF och AFE tycker olika om hur man ska gå vidare med säsongen och hur man ska presentera det man diskuterat för allmänheten. Oavsett vad har David Aganzo och hans AFE valt att vidta rättsliga åtgärder riktat mot RFEF.

Idag gick LFP ut med sin syn på det hela. La Ligas president Javier Tebas och hans ligaorganisation har under måndagen fördömt RFEF:s agerande. Man har också valt att anmäla RFEF-presidenten Luis Rubiales och generalsekreteraren Andreu Camps till Consejo Superior de Deportes (CSD) och till Spanska dataskyddsbyrån. Ett utdrag av La Ligas utlåtande följer nedan:

”Vi har kommit överens om att La Liga inte kommer att medverka på kommande möten som hålls av RFEF:s Covid-19-kommission. Detta har beslutats efter att vi har analyserat den ensidiga bilden av de läckta inspelningarna från kommissionens senaste möte som kommit i händerna på media.

Kontakt kommer att fortlöpa med RFEF via Övervakningskommissionen som grundades gemensamt via ett samordningsavtal som både La Liga och RFEF skrev under 3:e juli 2019.”


Resten av La Ligas utlåtande kan du läsa här. Jag har också tidigare rapporterat om kritiken runt om i Spanien, från olika läger, mot LFP, RFEF och AFE eftersom ingen verkar komma överens. Samtidigt som organisationerna tjafsar med varandra, försöker man också hitta nya vägar framåt.

Bland annat har Teneriffa erbjudit att spela klart resten av La Liga-säsongen på Kanarieöarna. Kanarieöarna har drabbats hårt av coronaviruset men primärt på grund av utebliven turism. Infrastrukturen finns på öarna, med mängder av hotell, för att avsluta hela säsongen där. Detta förslag har skickats till RFEF och LFP men någon vidare information om eventuella beslut har inte framgått.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-04-13 19:44:14
Author

Fler artiklar om Spanien