Lagbanner
- Florentino vill ha en "lydig" UEFA-president

- Florentino vill ha en "lydig" UEFA-president

Aleksander Ceferin, UEFA:s president, om Real Madrids Florentino Pérez: - Pérez vill inte ha en UEFA-president som jag. Han vill ha en president som lyder, lyssnar på honom och gör som han tänker. Jag, å andra sidan, agerar för fotbollens bästa.

UEFA:s slovenske president Aleksander Ceferin pratade under onsdagen i slovenska mediet 24ur.com och var hård i sin kritik av Superligans och Real Madrids president:

- Sedan länge har jag märkt att Pérez inte vill ha en UEFA-president som jag. Det är ett än större incentiv för mig att stanna.

- Han vill ha en president som lyder, lyssnar på honom och gör som han tänker. Jag, å andra sidan, agerar för den europeiska och världsfotbollens bästa.

Aleksander Ceferin är nådigare i sin kritik av FC Barcelonas president Joan Laporta, också han grundare av Superligan.

- Alla gjorde mig besvikna i något mått, men kanske mindre Barça. Detta var något han ärvde.

"Fantasiliga för de rika som aldrig existerade"
Superligan blev offentlig i början av veckan samtidigt som UEFA:s kongress pågick i Schweiz. Många delegater uttryckte sin oro till Aleksander Ceferin.

- Jag sade till dem: ge mig 24 timmar och den ligan existerar inte mera. Superligan, enligt min mening, existerade aldrig. Det handlade om ett försök att etablera en fantasiliga för de rika. Som inte respekterade några system, europeiska fotbollspyramiden, traditionen, kulturen eller historien.


Real Madrids president Florentino Pérez.

Aleksander Ceferins förhoppningar bekräftades under tisdag natt då de flesta klubbarna föll ifrån projektet.

- Vi har på våran sida 235 av 247 europeiska klubbar. Nu [onsdag] har vi 244. De är alla med oss. Igår mottog jag SMS med stöd från praktiskt taget samtliga klubbar i Europa.

Ett av skälen till att Superligan misslyckades var enligt Aleksander Ceferin att miljonärerna som höll i projektet undervärderade kraften hos supportrarna.

- Det är karakteristikt för personer omgivna av folk som alltid ger dem rätt och som säger till dem att de är de bästa, de vackraste eller mest intelligenta.

Pablo Lizama Farias2021-04-22 14:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien