Lagbanner
- För att köpa fler Lamborghinis åt några få ska vi förändra allt?

- För att köpa fler Lamborghinis åt några få ska vi förändra allt?

Javier Tebas, La Ligas president, skjuter in sig på Superligans argument om att publiken bara vill se stormatcher. - I Spanien hade Real Madrid - Liverpool bara 100 000 fler tittare än Barcelona - Valladolid... som dessutom var en måndag.

Javier Tebas, La Ligas president, gjorde under torsdagens presskonferens en del uttalanden angående läget inom fotbollen efter att Superligan stoppats. Bland annat sköt Tebas in sig på Superligans argument om att publiken bara skulle vilja se stormatcher.

- Varje marknad är annorlunda. I Spanien är Eibar - Osasuna mycket mer lockande än Manchester United - Everton. Det är inte bara som jag säger, det är tittarsiffror. Här är intresset för Villarreal - Sevilla fem gånger större än för en United - City. För två veckor sedan, Barcelona - Valladolid, en måndag. Real Madrid - Liverpool hade bara 100 000 fler tittare än Barcelona - Valladolid. Det är fakta. Det är verkligheten. Den inhemska turneringen lockar mycket och kommer fortsätta locka.

Från att ursprungligen i Superligan ha varit tolv grundande klubbar från Spanien, England och Italien verkar nu bara återstå Real Madrid och FC Barcelona.

- Jag vet inte om det som nu återstår är "bi Superliga" eller "tri Superliga", för det återstår bara två eller tre. Det går inte att skapa det de vill skapa. De franska klubbarna kommer aldrig att vara med i den turneringen. Och de engelska kommer dröja år innan de försöker sig på något liknande igen. Superligan, så som den är skaffad, är död. Må de vara realister. Att knacka på dörren nu och kräva en förhandling är att vara cynisk.

Enligt Javier Tebas mår den spanska fotbollen bra.

- Superligan så som de presenterat den vore döden för den spanska ligan. 1 000 miljoner euro mindre per säsong. Och angående det andra formatet [att spela Superligan på]. Varför måste vi förändra om vi växt så mycket? För att tillfredställa girigheten hos några få eller köpa fler Lamborghinis åt några få ska vi förändra allt?

Pablo Lizama Farias2021-04-22 22:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien