Santiago Bernabéu, 2022-04-12 21:00

Real Madrid - Chelsea
2 - 3

MATCHRAPPORT: Real Madrid – Chelsea FC 2-3 (5-4)

Sluta aldrig spela fotboll Luka Modric! Som Madridista lider man i 90 minuter, men står likväl som vinnare efter 120 spelade. Det är inte en helt välförtjänt vinst, men rutinen från dessa sammanhang är återigen det som avgör i denna mäktiga klubbs fördel. Chelsea slås ut trots att de är solklart bäst ikväll. Men Real Madrids individuella briljans sett över dubbelduellen, är mer avgörande än Thomas Tuchels välinoljade lagmaskin. Karim Benzema, Luka Modric och Vini Jr står i centrum efter en

Real Madrid - Chelsea FC
Första halvlek: 0-1 (15) Mason Mount (Timo Werner)
Andra halvlek: 0-2 (51) Antonio Rüdiger (Mason Mount), 0-3 (75) Timo Werner (Matteo Kovacic), 1-3 (80) Rodrygo (Luka Modric), 2-3 Karim Benzema (Vinicius Jr)

Första halvlek:
Chelsea var tydliga direkt – framåt, framåt, framåt.
Det ledde till ett spelövertag mest hela första halvlek. Real Madrid lyckades efter tio minuter att få till ett någorlunda ordnat spel under en period, med fint passningsspel och bra rörelse där hela laget var involverade–  men utan någon spets.

1-0 kommer i minut 15 efter snyggt väggspel från vänster. Mason Mount och Timo Werner spelade sig kvickt in till straffområdeslinjen centralt. Mount placerade snyggt in bollen med en högerinsida på halvvolley, till höger om Thibaut Courtois.
Real Madrid hade det tufft och blev någorlunda nedtryckta av Chelseas mod i slutet av första halvlek.

Hemmalaget var alldeles för passiva i stort hela halvleken. Laget är för baktunga, vilket gör att Karim Benzema, Vini Jr och delvis Federico Valverde är för isolerade när offensivt läge ges.
Ljuspunkten, om man skulle hitta något, var att det fanns fina intentioner i kombinationsspelet. Det som saknades var att få upp fler högre upp i banan för att stressa Chelseas defensiv hårdare.

Andra halvlek:
Om första halvlek var något passiv av Real Madrid, så blev andra halvlek i princip stillastående. Chelsea skruvade upp tempot betydligt, vilket resulterade i att de belägrade hemmalagets planhalva. Vini och Benzema blev än mer isolerade längst fram.
2-0 och 3-0 kom i minut 51 respektive minut 75(Chelsea lyckas även göra ett första 3-0-mål, men det blåstes väldigt tveksamt bort för hands på Marcos Alonso). Det är helt rättvist sett till matchbilden. Madrid ser oftast ut att alltid vara lite efter i alla situationer. Med Courtois i mål så räcker det, han stod för ett par riktigt fina räddningar som vanligt.

Gästerna får absolut en hel del tur med sig i studsarna när målen kommer, men det kommer också av att de var hungrigare. 3-0 var rättvist – 3-1 var det inte, Carlo Ancelotti ska tacka Luka Modric magi att det blev förlängning. Desto mer efter att italienaren plockade av Toni Kroos, som blev avgörande till Madrids nackdel. Fullständig idioti i det bytet.

Förlängning:
Vilken scenförändring…! Den individuella klassen i Real Madrid gjorde skillnad mot Chelseas lagbygge. Och KARIM BENZEMA framspelad av Vini Jr – nick 2-3 i matchen. 5-4 totalt bara minuter in i första förlängningskvarten.

Efter Benzemas mål så är det hemmalaget som för första gången har medvind i mötet.
Och vilket inhopp av Eduardo Camavinga. Hittills såg han ut att aldrig gjort något annat. Är den som föranledde målet också via en viktig brytning.

Sista kvarten är det fortsatt Real Madrid som ser ut som ett annat lag, jämfört med under ordinarie 90 minuter. Nyvunnen energi hos Marängerna gör att Chelsea inte alls hittar rytmen igen utan får till ett par farliga lägen mot slutet, som dock inte förvaltas överhuvudtaget.
Sådan jävla skön vinst blev det till slut.

Det här har man sett tidigare. Karim Benzema med det sista avgörande målet, framspelad av Vini Jr. Men matchens ohotade stjärna var ändå Luka Modric. Vad är det för yttersida han levererar till Rodrygo till 1-3 kvitteringen? Kroaten visar en fotboll ikväll som få kan nå upp till. Det går inte att beskriva vilken stjärna och viktig spelare Modric är för laget, än mindre att han fortsatt äger en fotbollsplan på den här nivån, 36 år gammal.