Officiellt: Cristián Rodríguez klar för Atlético
Bienvenidos.

Officiellt: Cristián Rodríguez klar för Atlético

Atlético har gjort sin första värvning inför 2012-2013.

Cristián Rodríguez, med 47 landskamper för Uruguay har skrivit på ett 4-årskontrakt med den röd-vitrandiga huvudstadsklubben. Han har även italienskt pass och kan spela på alla positioner i anfallet även om han helst ser sig själv som vänsterforward. Det är en väldigt överraskande övergång då Cristián Rodríguez inte alls har kopplats samman med Atlético under säsongen. Däremot har klubbdirektören Miguel Ángel Gil Marín och gamle sportchefen, Jesús García Pitarch ofta visat intresse för spelaren.  Det fanns en period där Los Rojiblancos klubbledning länkades samman med en mängd olika Porto-spelare, framförallt under de båda klubbarnas möten i UEFA Champions League. Den gången blev det ingenting.

Rodríguez fick smeknamnet Cebolla (löken) hemma i Uruguay eftersom han ofta drev sina motståndare till tårar. Nej, det är ingenting som vi på Atlético-redaktionen har hittat på.

Spelaren gjorde debut med Peñarol som 16-åring, men 2005 värvades han av PSG på fri transfer tillsammans med Carlos Bueno. Det slutade dock med en tvist där FIFA till slut stängde av de båda spelarna så länge en utredning om vem som hade rätt och fel pågick. Han lyckades aldrig i Ligue 1 och släpptes på fri transfer, något som Benfica utnyttjade, men gav honom bara ett år. Så, efter en bra säsong i Lissabon-klubben bestämde han sig för att tacka nej till deras erbjudande om förlängning och skrev på för bittra rivalen Porto som en av Benficas bästa spelare vid den tidpunkten. Efter en bra första säsong i Porto började dock både hans form som hans fysiska status göra att han tappade sin plats i laget. De två senaste säsongerna har han haft problem med att hålla sig i form och spelat väldigt lite, faktum är att han har hoppat in för det mesta så detta är något av en gamble från klubbledningen.

José Luís Caminero
"Han är en väldigt snabb spelare, offensiv och har god karaktär; en vinnare. Han kommer ge oss en hel del alternativ i anfallsspelet pg.a. hans mångsidighet eftersom han spelar på båda kanterna."

Spelaren kommer att anlända till Madrid strax efter att han varit med landslaget, dvs. efter 10 juni.

Bienvenidos Cebolla y mucha suerte.

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2012-05-28 20:17:00
Author

Fler artiklar om Atlético